Aby to tu nebyla jen samá cukrfree sladkost, připravila jsem pro vás i jednu cukrfree slanost – masové loďky z mletého masa v rajčatové omáčce zabalené v sýrovém těstíčku. No mňam! <3

 

Doba přípravy: 60 minut

Počet porcí: 4 porce

Ingredience

Náplň

400 g mletého masa (já použila krůtí)

sádlo nebo ghí

1 menší červená cibule

1 lžička čerstvého tymiánu

1 lžička čerstvého oregána

2 lístky šalvěje

2 stroužky česneku

450 g rajčatového pyré

nerafinovaná mořská nebo himalájská sůl

pepř

 

Těsto

240 g polotvrdého sýra (já použila bio 30% eidam)

90 g jemné mandlové mouky

1 stroužek česneku

1 lžička lístků tymiánu

1 lžíce cream cheese (použila jsem domácí z Cukrfree kuchařky)

nerafinovaná mořská nebo himalájská sůl

Na servírování

olivový olej

strouhaný parmazán

Postup

Ve větší pánvi na rozehřátém ghí orestujeme na středním plameni najemno nakrájenou cibuli, poté plamen zvýšíme, přidáme maso a restujeme, dokud se maso „nezatáhne“. Poté plamen snížíme, přidáme bylinky, sůl a pepř a ještě minutu společně restujeme. Poté vlijeme rajčatové pyré, přidáme nastrouhaný česnek, promícháme a na středním plameni necháme probublávat, dokud se nám omáčka nezredukuje.

Troubu předehřejeme na 175°C. Strouhaný sýr vložíme do menšího hrnce, přidáme tymián, česnek a cream cheese a promícháme. Vzniklou směs za občasného míchání na mírném plameni společně prohříváme. Jakmile se sýr roztaví, odstavíme hrnec z plamene, přidáme mandlovou mouku a směs důkladně propracujeme, dokud nám nevznikne těsto. Hotové těsto poté vložíme mezi dva pláty papíru na pečení a pomocí válečku rozválíme do obdélníku (tloušťka těsta by měla být co nejmenší, ideálně kolem 2 – 3 mm). Obdélník poté rozdělíme na čtyři části. Do prostředka každé části podélně rozprostředme 1/4 masové směsi a oba konce těsta přehneme přes sebe tak, abychom vytvořili „loďky“. Je potřebova pracovat rychle, dokud je těsto teplé a tvárné. Čím bude těsto studenější, ale i tlustší, tím hůře s ním půjde manipulovat. Takto připravené loďky vložíme na 10 – 15 minut do předehřáté trouby. Hotové loďky posypeme parmazánem, zakápneme olivovým olejem a podáváme.

Dobrou chuť! 🙂

Vaše

 

 

178

Podobné články

10 comments

Odpovědět

Dobrý den, pravděpodobně Vám ze seznamu surovin vypadla mandlová mouka, kolik cca je potřeba? Loďky vypadají báječně, ráda vyzkouším. Děkuji.

Odpovědět

Dobrý den, Evi,

děkuji za upozornění, mouka vypadla! 🙂 je jí tam 90 g 🙂 hezký večer, Janina

Odpovědět

Jů, tak tohle vypadá skvěle. 😍🙏
Doufám, že se nám povede to doma zkusit. 😊😏

Odpovědět

Uričtě!:) dejte pak vědět, jak chutnaly <3

Odpovědět

Jupí, konečně něco pro masožrouty 🙂 Ne že by ty dezerty nevypadaly skvěle, ale já na sladké nikdy nebyla. A tohle se mi moc líbí, vyzkouším brzy 🙂

Odpovědět

Právě dojedeno a je to mňamka.
Děkujeme za úžasné recepty. :-*
I nová kniha je super.

Odpovědět

Tak tohle je pecka, neskutečně dobré! Jen ještě musím zapracovat na vzhledu 🙂

Odpovědět

Tak musim rict, ze lodky jsou famozni. Jednoduche a chutove mimoradne:)

Odpovědět

Neskutečně vyborne. Dělala jsem je podle receptu jen jsem zaměnila kruti za hovězí mlete bio a přidala ještě špětku chilli a taky moc vyborne.

DĚKUJEME

Odpovědět

Dneska jsem je udělala a jsou top! Těsto úplně super a náplň mám žampionovou směs!S masem také zkusím. Děkuji Jani za super recepty. Zkouším od Vás víc receptů a všechny se zatím povedli. Přemýšlím o Vaší kuchaře ❤️

Odpovědět

Váš email nebude publikován. Required fields are marked *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..