Jeden z nejvděčnějších letních dezertů – bublanina, je tu konečně pro vás i v cukrfree verzi!

Taky máte v lednici 2 litry borůvek, kila jahod, angřeštu, rybízu a nevíte co s tím? Pokud máte velký mrazák, můžete si zamrazit zásoby na zimu, případně si udělat cukrfree marmeládu z nové Cukrfree kuchařky nebo jíst ovoce jen tak třeba s domácí zakysanou smetanou a vanilkou nebo skořicí. Pokud si ale dáte trošku práce a připravíte si bublaninu, ocení to všichni cukrfree i necukrfree strávníci (několikrát potvrzeno).

Včera jsem bublaninu připravovala už po několikáté a to do reportáže pro televizi Prima. Nejdřív jsem si říkala, že paní redaktorce dám větší kousek, protože ta je mojí fanynkou, a tak na cukrfree dezerty bude určitě zvyklá. Zároveň jsem panu kameramanovi řekla, že jemu dám kousek menší, protože mu nejspíš dezert bez cukru nebude tolik chutnat…

Dopadlo tak, že si pan kameraman bublaninu s borůvkama dvakrát přidal, jak moc mu chutnala. No a já měla samozřejmě takovou radost, že mu chutná, že jsem mu musela neustále opakovat, jakou z něj mám radost :)). Nakonec si pan kameraman koupil domů i kuchařku s věnováním a celý to bylo takový příjemný. Reportáž můžete vidět už tento týden (ještě nevím přesně kdy) v pořadu Top Star na Primě.

No a pokud hledáte další dobrůtky pro malé i velké (na malý i velký hlad, ale i na chuť), najdete je v nové Cukrfree kuchařce pro malé i velké! 🙂 

Ingredience

Počet porcí: 8 – 10 porcí

1 hrnek strouhaného bio kokosu

1 hrnek kešu mouky nebo najemno namletých kešu ořechů (cca 105g)

1 lžička jedlé sody

špetka soli

1 lžička kůry z bio citronu

1/2 hrnku kokosového oleje

1/2 hrnku domácího kefíru nebo kokosového mléka

4 vajíčka od šťastných slepiček

vanilkový extrakt

300 – 400 g ovoce (jahody/maliny/borůvky/ostružiny/rybíz/angrešt)

Postup

Troubu předehřejeme na 175°C. Kokos (případně i kešu ořechy, pokud nemáme mouku) vložíme do mixéru a rozmixujeme. Do větší mísy přidáme namixovaný kokos a kešu mouku, jedlou sodu, špetku soli a kůru z bio citronu a důkladně promícháme. Poté přidáme kokosový olej, kefír, vanilku a vajíčka od šťastných slepiček a vše společně mícháme, dokud nám nevznikne hladké těsto. Formu o průměru 25 cm vymažeme kokosovým olejem, těsto do ní přemístíme a navrch rovnoměrně rozprostřeme ovoce. Vložíme do trouby a pečeme 25 – 30 minut. Hotovou bublaninu necháme vychladnout a podáváme. Skladujeme v lednici po dobu max. 5 dní.

 

Moje tipy:

Je opravdu potřeba použít strouhaný bio kokos, který je daleko šťavnatější, než kokos, který se dá běžně sehnat v supermarketu. Seženete např. v Country Life nebo v DM.

Bublanina je výborná např. i s rebarborou nebo s více druhy ovoce, případně i s meruňkami a tvarohem 🙂

 

Dobrou chuť! 🙂

Vaše

 

 

194

Podobné články

Odpovědět

Váš email nebude publikován. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.