Dnes ráno při své tradiční procházce po naší zahradě (nebo spíš tropický džungli uprostřed Úpořin) jsem zjistila, že tam vzadu v koutě, kam skoro nikdo (kromě kočky Bobiny) nechodí, je malej keřík. Navíc ne jen tak obyčejnej malej keřík, ale malej keřík plnej malin! A protože jsem si včera v Drážďanech nakoupila super krásný nádobí včetně úchvatný ručně malovaný misky, která je podle paní prodavačky vhodná i do trouby (snad jsem jí správně rozuměla), jsem se rozhodla, že v ní i něco upeču.
Dnešek byl, ostatně jako většina dnů tady u nás, zamračenej a upršenej, a že by se mi chtělo pouštět do pečení, se říct nedá. Proto jsem se rozhodla, že udělám ten nejrychlejší low carb dezert, co znám – maliny zapečené ve vanilkové ricottě!
P.S.: Nevím, jestli je nějaká chyba v postupu, ale pokaždé, když tuhle dobroty peču, spálím si ruku, tak dávejte bacha 🙂
Ingredience
500g malin/jahod/ostružin/borůvek
1 balení ricotty (250g)
2 lžíce zakysané smetany
2 větší vejce
1 lžíce vanilkové esence
špetka soli
Postup
- Troubu předehřejeme na 180°C.
- Lesní plody vyskládáme do menší nádoby na pečení.
- V míse smícháme ricottu, smetanu, vejce, vanilkovou esenci, přidáme a sůl a vše promícháme.
- Vzniklou směsí přelijeme ovoce, které jsme vyskládali do nádoby.
- Nádobu vložíme do trouby, zapneme horní gril a pečeme 5-10 minut (dokud nám povrch nezkaramelizuje).
- Podáváme teplé.