Lanýže z toho nejvíc Cukrfree ovoce na světe – z avokáda!

A na oslavu toho, že od zítřka můžu zase začít zařazovat avokádo, a taky toho, že další Cukrfree kurzy budou až na konci února, což znamená, že budu mít poprvé od Havaje trošku víc volna, je tu recept na avokádový lanýže – ideální způsob, jak do i zarytýho odpůrce avokád, tohle ovoce nabitý zdravým tukem, vitamíny a draslíkem, bez odmlouvání dostat! 

Nejtěžší na tom všem bude asi sehnat tak akorát zralý a dobrý avokádo, jelikož na ty havajský, žádný dovežený nemaj. Nicméně už i u nás se velmi často dají sehnat tzv. “ready to eat” avokáda, který jsou krásně krémový a ideální na přípravu těhle dobroučkejch lanýžků.

No a co se workshopů týče, máme na únorový kurzy Cukrfree 1 i Cukrfree 2 stále pár míst, objednat si je můžete tady! 🙂

Další kurzy budou potom až na konci března, případně v dubnu, protože si začátkem dubna dáváme s Adamem menší odpočinkový prázdniny. No ale o tom až příště, a tady už je ten slíbenej recept! 

 

Ingredience

Na 20 – 25 lanýžů

2 zralá avokáda
2 lžíce kokosového oleje
1/2 hrnku nepraženého kakaového prášku
2 lžíce kokosového krému
1 lžíce rumu (lze vynechat)
1/2 hrnku sekaných ořechů (použila jsem lískové)
vanilkový extrakt

 

Postup

Všechny ingredience kromě sekaných ořechů vložte do nádoby mixéru a mixujte, dokud se nevytvoří hladká hmota. Vzniklou hmotu přendejte do misky, překryjte fólií a vložte alespoň na 1 hodinu do lednice.

Ze ztuhlé hmoty tvarujte lanýže o průměru 2–3 cm, které následně obalte v nasekaných ořeších.

Hotové lanýže vložte na 15 minut do lednice a poté podávejte.

Skladujte v lednici.

 

Moje tipy:

1 hrnek = 250 ml

Vanilkový extrakt si buď vyrábím sama nebo kupuji v M&S, kde mají extrakt i v bio kvalitě.

 

Dobrou chuť! 🙂

Vaše

 

 

156

Podobné články

4 comments

Odpovědět

Dobry den, cim mohu najradit kokosovy krem v receptu avokadovych lanyzu? Preci jen je kokos.krem pro me netradicni, tak me zajima, cim dostupnejsim nahradit 🙂
Dekuji za odpoved. Romana Prokopova

Odpovědět

Dobrý den,

kokosový krém je tuhá část z kokosového mléka, které je i u nás běžně dostupné. Nicméně ho můžete nahradit kvalitní vysokotučnou smetanou (např. Ježkův statek). 🙂

Janina

Odpovědět

Dobry den, muzu se zeptat jake pouzivate kakao? Děkuji Radka

Odpovědět

Dobrý den Radko,

oblíbila jsem si nepražené kakao od značky BIO NEBIO 🙂

Odpovědět

Váš email nebude publikován. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.