Lanýže z toho nejvíc Cukrfree ovoce na světe – z avokáda!

A na oslavu toho, že od zítřka můžu zase začít zařazovat avokádo, a taky toho, že další Cukrfree kurzy budou až na konci února, což znamená, že budu mít poprvé od Havaje trošku víc volna, je tu recept na avokádový lanýže – ideální způsob, jak do i zarytýho odpůrce avokád, tohle ovoce nabitý zdravým tukem, vitamíny a draslíkem, bez odmlouvání dostat! 

Nejtěžší na tom všem bude asi sehnat tak akorát zralý a dobrý avokádo, jelikož na ty havajský, žádný dovežený nemaj. Nicméně už i u nás se velmi často dají sehnat tzv. “ready to eat” avokáda, který jsou krásně krémový a ideální na přípravu těhle dobroučkejch lanýžků.

No a co se workshopů týče, máme na únorový kurzy Cukrfree 1 i Cukrfree 2 stále pár míst, objednat si je můžete tady! 🙂

Další kurzy budou potom až na konci března, případně v dubnu, protože si začátkem dubna dáváme s Adamem menší odpočinkový prázdniny. No ale o tom až příště, a tady už je ten slíbenej recept! 

 

Ingredience

Na 20 – 25 lanýžů

2 zralá avokáda
2 lžíce kokosového oleje
1/2 hrnku nepraženého kakaového prášku
2 lžíce kokosového krému
1 lžíce rumu (lze vynechat)
1/2 hrnku sekaných ořechů (použila jsem lískové)
vanilkový extrakt

 

Postup

Všechny ingredience kromě sekaných ořechů vložte do nádoby mixéru a mixujte, dokud se nevytvoří hladká hmota. Vzniklou hmotu přendejte do misky, překryjte fólií a vložte alespoň na 1 hodinu do lednice.

Ze ztuhlé hmoty tvarujte lanýže o průměru 2–3 cm, které následně obalte v nasekaných ořeších.

Hotové lanýže vložte na 15 minut do lednice a poté podávejte.

Skladujte v lednici.

 

Moje tipy:

1 hrnek = 250 ml

Vanilkový extrakt si buď vyrábím sama nebo kupuji v M&S, kde mají extrakt i v bio kvalitě.

 

Dobrou chuť! 🙂

Vaše

 

 

159

Podobné články

11 comments

Odpovědět

Dobry den, cim mohu najradit kokosovy krem v receptu avokadovych lanyzu? Preci jen je kokos.krem pro me netradicni, tak me zajima, cim dostupnejsim nahradit 🙂
Dekuji za odpoved. Romana Prokopova

Odpovědět

Dobrý den,

kokosový krém je tuhá část z kokosového mléka, které je i u nás běžně dostupné. Nicméně ho můžete nahradit kvalitní vysokotučnou smetanou (např. Ježkův statek). 🙂

Janina

Odpovědět

Dobry den, muzu se zeptat jake pouzivate kakao? Děkuji Radka

Odpovědět

Dobrý den Radko,

oblíbila jsem si nepražené kakao od značky BIO NEBIO 🙂

Odpovědět

Dobrý den, kolik prosím dáváte toho vanilkového extraktu? Děkuji Jana

Odpovědět

Dobrý den, opravdu jen pár kapiček:)

Odpovědět

Dobrý den, děkuji.
Bohužel se mi nedaří vytvořit, uválet kuličky. Hmota je mazlavá a lepkavá. Zůstává mi to na prstech, dlaních. Přitom jsem to v lednici nechala uležet přes noc. Čím to může být?

Odpovědět

Dobrý den, zajímá mne trvanlivost u lanýžů?? 3-4dny? Děkuji

Odpovědět

Ivetko,

přiznám se, že nám nikdy čtyři dny nevydržely!:) vždy udělám pár kousků, které se hned sní. Ale věřím, že max. ty 3-4 dny to v lednici zvládnou! 🙂

Odpovědět

Díky Ti za skvělý nápad, jsem nadšená.
Pro diabetiky jako stvořené. Udělám je tento týden dceři k narozeninám jako variantu čokoládových bonbónů,
které nemůže. Teď mě tak napadlo, že místo kokos.krému by se dalo použít mascarpone či žervé, které je neutrální. Zkusím to.
Zdraví Helena

Odpovědět

Lanyze jsem zkousela, ale na me jsou priiiilis hořke.

Odpovědět

Váš email nebude publikován. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.