Po velkym úspěchu s Portobello Burgerem se tahle voňavá houba stala nedílnou součástí naší věčně poloprázdný (nebo poloplný) ledničky. Dá se totiž jíst na milion způsobů, chutná skvěle a navíc je úplně cukrfree.

Processed with VSCOcam with a5 preset

Portobello žampiony (česky Pečárka dvouvýtrusá) jsou skvělý v tom, že mají velkej a pevnej klobouk, takže je můžete jíst místo housky v burgeru, můžete si z nich udělat malý houbový pizzičky, naplnit je čimkoli, co vám chutná nebo je nosit jako kloubouček na hlavě.

A protože patřím mezi masožravce, nejradši do nich cpu maso na různý způsoby. A taky česnek, hodně česneku. Pokud ale maso nejíte, protože nechcete nebo nemůžete, není problém je naplnit samotnou směsí bez masa nebo třeba směsí s quinoou.

stuffedp

Plněný Portobella skvěle poslouží jako hlavní jídlo společně s nějakym dobrym salátem. Ale určitě se na vás nebude nikdo zlobit, když je (v asi nejspíš bezmasý verzi) uděláte jako přílohu k nějakýmu pěknýmu steaku (ach!).

 

 

 

 

 

Ingredience

4 portobello houby

ghí

kvalitní mleté krutí maso

cherry rajčata

čerstvá bazalka

šalotka

česnek

himalájská sůl

pepř

parmazán

panenský olivový olej

 

Postup

Náplň

  1. Na mírném plameni rozehřejte ghí.
  2. Maso osolte a opepřete.
  3. Nožičky od hub nakrájejte na kostičky.
  4. Šalotku nakrájejte na jemno a pomalu jí restujte na rozehřátém ghí.
  5. Po chvíli přidejte mleté maso a orestujte ho společně se šalotkou.
  6. Dále přidejte vydlabané lupeny z houby, nakrájené nožičky a na plátky nakrájený česnek, vše promíchejte a nechte společně restovat.
  7. Vzniklou směsí naplňte portobella, poté přidejte nakrájená cherry rajčátka, nasekanou bazalku a posypte parmazánem.

 

Portobello

  1. Troubu předehřejte na 180°C.
  2. Houby očistěte, oddělte nožičky a pomocí lžíce vydlabejte hnědé lupeny ze spoda klobouku.
  3. Klobouky pomažte rozehřátým ghí, poté opepřete a osolte.
  4. Vzniklou směsí klobouky naplňte.
  5. Na plech vyložený papírem na pečení houby vyskládejte a poté vložte do trouby.
  6. Pečte 15-20 minut.
  7. Poté zakápněte olivovým olejem a okamžitě podávejte společně se salátem nebo jako přílohu.

 

27

Podobné články