Po čtrnácti dnech, kdy jste mohli sdílet vaše cukrfree s hashtagem #cukrfreerecept, je tu první shout-out pro @belipike!

 

Tímhle postem bych ráda začala kategorii receptů, který jsou inspirovaný právě vámi. Sice mám v hlavě ještě asi tak milion a půl cukrfree receptů, který bych s váma ráda sdílela, ale zároveň chci dát prostor ostatním, který mají super nápady a rozšířit tak povědomí o životě bez cukru.

Pokud chcete být na blogu i vy, sdílejte váš cukrfree recept na Instagramu s hashtagem #cukrfreerecept, popř. přidejte tenhle hashtag k fotce s receptem, kterou jste sdíleli dřív nebo mi recept i s fotkou pošlete na maila v kontaktech.

Velký dík patří @belipike, která sdílela tenhle voňavej cukrfree recept – Zapečenou quinou s cuketou!

 

Ingredience

Porce pro 1 osobu:

ghí

1 menší cuketa

1 cibule

50 g quinoy

2 stroužky česneku

1 vejce

parmezán

himalájská sůl

pepř

 

Postup

  1. Dáme vařit quinou.
  2. Mezitím nakrájíme najemno cibulku, cuketu a česnek.
  3. Cibulku a potom s ní i cuketu osmahneme na rozehřátém ghí.
  4. Poté vše smícháme v zapékací misce (tedy uvařenou quinou, orestovanou cibulku s cuketou a česnek).
  5. Přidáme vejce, osolíme a opepříme.
  6. Na konec posypeme parmezánem a dáme zapéct na 200°C do trouby.
  7. Pečeme dokud se na porvchu nevytvoří zlatá parmazánová krusta.
30

Podobné články