Pryč jsou ty časy, kdy jste v restauracích museli vyjídat vnitřek burgeru a trapně vracet tu rozmáčenou nebo rozdrobenou housku. Né, že by se mi to někdy stalo, protože jsem kvůli těm houskám nikdy na burgera ani nešla, ale pokud bych na něj někdy šla, určitě by to takhle dopadlo.

 

O low carb paleo burgeru jsem přemýšlela už delší dobu, ale pokaždý, když jsem v obchodě viděla portobello, začala jsem dělat jakože ho nevidim a v duchu si řekla, že ho koupim “příště”. Když jsem pak zjistila, že je v Praze podnik, kde připravujou paleo burgery, hned mě lenost přešla a během několika minut byl zabookovanej stůl.

V Le Burger měli na výběr několik alternativ housky, jako je grilovanej lilek, batáta a další druhy grilovaný zeleniny. Já ale přišla ochutnat burger z houby a proto byla moje volba celkem jasná.

Paleo burger vypadal přesně takhle, a až na kyselou okurku, která mi spíš než kyselá přišla strašně sladká (ale mně poslední dobou přijde všechno strašně sladký) chutnal fakt skvěle. Navíc jsme k němu dostali paleo člověka jako bonus, což totálně umocnilo celej paleo zážitek.

12105739_10206394025748010_2980750176040493706_n

Netrvalo dlouho a portobello spolu s masem na burger z mýho nejoblíbenějšího řeznictví Naše maso, na mě čekali v lednici. A protože já jsem u nás hlavně přes dezerty a na maso je tu Adam, nechala jsem ho burger připravit a potom si ho samozřejmě sama krásně nazdobila.

 

 

 

 

portobelo

 

Knihu byste neměli soudit podle obalu, což ale neplatí pro tenhle burger, kterej za prvý neni knihou a za druhý je přesně tak dobrej jako je krásnej.

Processed with VSCOcam with a5 preset

 

Ingredience

Na 1 burger:

2 portobello houby

ghí

kvalitní mleté hovězí maso ( v Praze nejlepší v řeznictví “Naše Maso”)

rajčata

lístky rukoly, špenátu, řepy

šalotka

klíčky z červené řepy

česnek

himalájská sůl

pepř

 

Postup

Portobello

  1. Oddělte nohu portobella od klobouku.
  2. Na středním plameni rozehřejte ghí.
  3. Houbu položte spodní stranou na pánev a pozvolna restujte.
  4. Po cca pěti minutách houbu otočte a další 3 – 5 minut restujte.
  5. Portobello vyjměte z pánve a poskládejte burger.

Burger

  1. Na mírném plameni rozehřejte ghí.
  2. Maso osolte, opepřete a vytvarujte ho do tvaru burgeru.
  3. Šalotku nakrájejte na jemno a pomalu jí do zlatova restujte na rozehřátém ghí.
  4. Poté šalotku vyndejte na talíř.
  5. Na vyšším plameni osmahněte burger nejprve z jedné strany, poté z druhé. Doba přípravy se liší podle tloušťky burgeru, typu a zralosti masa a pohybuje se od 2 do 8 minut na každou stranu.
  6. Poté ze všech ingrediencí sestavte burger a ihned podávejte.
7

Podobné články