Domácí kokosové mléko se od kupovaného kokosové mléka liší ve dvou věcech. Tou první je to, že domácí obsahuje pouze dvě ingredience – kokos a vodu, kdežto kupovaná rostlinná mléka obsahují navíc stabilizátory, emulgátory a někdy i přidaný cukr. Tou druhou je to, že litr domácího kokosového mléka vás vyjde na třetinu toho, co dáte za kupované kokosové mléko.

Processed with VSCOcam with hb2 preset

 

 

 

 

 

 

kokocoko

 

Ingredience

1 ,5 – 2 hrnky strouhaného kokosu

4 hrnky vody

 

Postup

  1. Kokos vložte do mixéru a přidejte vodu.
  2. Mixujte několik minut tak, aby se na hladině a po stěnách mixéru vytvořila tužší kokosová “smetana”.
  3. Hotové mléko přeceďte. Nejdřív přes cedník, abyste se zbavili převážného množství kokosu, poté přes plátýnko pro odstranění zbývajících kousků kokosu.
  4. Příchutě – pokud chcete vaše kokosové mléko ochutit, vložte ho po přecedění znovu do mixéru a mixujte společně s – vanilkovým extraktem pro vanilkovou příchuť, s 1/2 hrnkem mražených lesních plodů pro ovocnou příchuť nebo se 2 lžícemi raw kakaa a 1/2 lžíce vanilkového extraktu pro čokoládovou příchuť.
  5. Zbylou kokosovou hmotu můžete použít jako kokosovou mouku při pečení.
42

Podobné články