Pokud ve svém mandlovém mléce milujete nebo potřebujete cukr, emulgátory, stabilizátory a další látky, které v rostlinném mléce nemají co dělat, tak rozhodně nečtěte dál! 🙂
Pro toho, kdo čte dál, je tu parádní návod na to, jak si snadno, rychle a zdravě vyrobit domácí mandlové mléko :).
Ingredience
4 hrnky vody
Postup
- Mandle nasypte přes noc (8-12 hod) do nádoby s vodou.
- Poté vylijte vodu a mandle propláchněte.
- Vložte mandle do mixéru společně se 4 hrnky vody.
- Mixujte alespoň 1 minutu na nejvyšší stupeň.
- Hotové mléko můžete přecedit nebo nechat, tak jak je.
- Pokud se rozhodnete mléko přecedit, vznikne Vám mandlová hmota, kterou můžete použít na pečení.
Tip: pro nejrychlejší mandlové mléko na světě mám malou vychytávku – smíchejte dvě lžíce mandlového másla a 500 ml vody, promixujte tyčovým mixérem a během minuty máte mléko hotové bez zbytečného odpadu! 🙂
57