Pizza se špenátovým těstem je, alespoň u nás doma, absolutním vítězem všech bezlepkových nízkosacharidových pizz.

Ne, že by květáková, cuketová nebo dýňová pizza nebyla dobrá, ale (narozdíl od špenátové) prostě nechutnají jako pizza. Navíc, když tuhle pizzu sníte celou, tak si jednoduše jen řeknete, že jste právě snědli půl kila špenátu, no a to je přece super, že jo?!

 

Ingredience

Těsto:

400g čerstvého špenátu

1/2 hrnku strouhaného eidamu

3 vejce

špetka himalájské soli

špetka pepře

Topping:

Na špenátovou pizzu můžete, stejně jako na běžnou pizzu, dát téměř cokoliv. Pokud potřebujete inspiraci, tak na pizzu jsem použila rajčatovou polpu, grilovaná krutí prsa, feta sýr, olivy, žampiony, dýňová semínka a sýr.

 

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200°C.
  2. Špenát nejdříve rozmixujte, poté přidejte vejce, sýr, pepř a sůl a mixujte dalších 30 vteřin.
  3. Hotovou směs formujeme do tvaru (já zvolila obdélníkový) přímo na plechu s papírem na pečení.
  4. Plech vložíme do trouby a pečeme po dobu 30-35 minut.
  5. Hotové těsto vyndáme z trouby a opatrně odlepíme od papíru na pečení. Poté těsto opět položíme na stejný papír, na kterém se peklo a přidáme topping.
  6. Pizzu vložíme do trouby a pečeme dalších 10 minut.
59

Podobné články