O víkendu jsem si udělala jeden den volno před tím, než se zase začnu učit a zašla jsem se podívat k výstavišti do Holešovic, protože se tam mimořádně konaly Farmářské trhy.

Mimo kytek, kozích sýrů, vajíček, sešitů z Papírny a pšeničný bagety pro Adama, kterej se pořád nemůže dostat z následků pití tý kontaminovaný vody u nás v Bubenči, jsem si donesla i dva svazky zelenýho chřestu a pár batát. No a když máte doma sýr, vejce, chřest a batáty, tak nemůžete jinak, než udělat quiche neboli slaný koláč.

quiche

Původně jsem chtěla nějakym způsobem vytvořit z batát těsto, jak se pro takovej pořádnej quiche sluší a patří. Ale protože jsem trošku líná a taky jsem už měla celkem hlad, ulehčila jsem si práci tím, že jsem slabý plátky batáty vyskládala na dno formy a vytvořila tak základ pro quiche, takže těsto nebylo potřeba.

quiche final web

Většina jídel, který uvařim, mi fakt chutná. Asi jednou se mi stalo, že jídlo, který jsem uvařila, byl totální propadák, tak totální, že to nejedl ani Adam, kterej sní, až na rajskou omáčku, všechno. Ale tenhle quiche, tenhle quiche byl, Vážení, jednou z nejdobřejších věci, jakou jsem kdy uvařila. Takže pokud ho uvaříte nebo spíš upečete a nebude Vám chutnat, museli jste udělat chybu v postupu nebo koupit špatný suroviny, protože jinak to neni možný 🙂

 

Ingredience

1 větší batáta

1/2 červené cibule

1 svazek chřestu

olivový olej

8 vajec

1/2 hrnku plnotučného mléka

1/2 hrnku strouhaného sýra

1/4 hrnku kozího sýra

Sůl a pepř

Ghí

 

Postup

1. Batátu oloupejte a nakrájejte na slabé plátky.

2. Plátky vyskládejte na dno nádoby na pečení a potřete olivovým olejem.

3. Pečte 15-20 minut při 180°C.

4. V pánvičce rozehřejte ghí, přidejte nakrájenou cibulku a nechte jí na středním ohni pár minut zpěnit.

5. Odkrojte konce chřestu a poté ho nakrájejte na 5-6 cm kousky.

6. Do pánve přidejte kousky chřestu a nechte společně s cibulkou osmahnout.

7. Zatím v misce smíchejte vejce, nastrouhaný sýr, kousky kozího sýra, mléko, sůl a pepř.

8. Vlijte směs do nádoby s batáty a přidejte chřest s cibulkou.

9. Pečte v troubě při 180°C dokud povrch nezezlátne.

22

Podobné články