Keto koláč byl jedním z mých úplně prvních koláčů, do kterýho jsem nepřidala ovesný vločky a tak se dá říct, že i prvním úplně low carb koláčem. Ovesný vločky jsou sice super, ale posledních pár měsíců se snažím držet sacharidy při zemi, proto pro mě ovesný vločky už nejsou tou nejlepší volbou a snažim se je omezovat.

orechovy-keto-kolac

Těsto keto koláče je z mý nejoblíbenější suroviny – ořechů a chutná fakt pohádkově (kdyby byla nějaká pohádka o koláči, tak by určitě chutnal přesně jako tenhle keto koláč).

keto-kolac-web

Už je to nějakej ten pátek, co jsem tenhle koláč doma udělala. Za tu dobu jsem napekla a navařila spoustu cukrfree dobrot, přesto Adam trvdí, že tohle byla ta úplně nejvíc nejlepší věc, jakou jsem kdy udělala. Tak posuďte sami 🙂

keto-kolac-orechovy-web

 

Ingredience

Těsto:

1 hrnek strouhaného kokosu
1 hrnek ořechů (já zvolila kešu)
1 hrnek mandlové mouky (použila jsem zde i zbytek mandlové hmoty, která mi zbyla z výroby domácího mandlového mléka)
100g grass fed másla (např. Kerrygold)
Náplň:

800g krémového sýra (např. Philadelphia Original)
1 vejce
2 lžíce řeckého jogurtu
šťáva z citrónu
vanilková esence
stévie podle chuti

 

Postup

1. Troubu předehřejeme na 160°C.
2. V mixéru rozmixujeme ořechy.
3. Rozmixované ořechy smícháme s mandlovou moukou.
4. Vzniklou směs smícháme se změklým máslem a vytvoříme těsto.
5. Těsto rozprostřeme na dno a okraje nádoby na koláč o průměru 23 cm a pečeme v troubě okolo 15 minut (dokud nezezlátne). Poté necháme vychladnout.
6. V další misce smícháme sýr a jogurt, přidáme vejce, citron, vanilku a stevii a vše dobře promícháme.
7. Hotovou směs rozprostřeme na ořechové těsto.
8. Pečeme dalších 25-30 minut. Poté necháme alespoň 1,5 hodiny vychladnout v lednici.

18

Podobné články