Jeden z nejoblíbenějších receptů z první Cukrfree kuchařky v trošku pozměněné verzi – s voňavým jehněčím, koriandrem a feta sýrem!

Kapustové rolky jsou takový zapomenutý a znovu objevený recept. Před dvěma lety, kdy vyšla kuchařka, jsme rolky totiž dělali opravdu často a tak jsme se jich (jak se to tak stává u jídel, které jíte často) docela přejedli a na dva roky na ně úplně zapomněli. Když jsem ale na Silvestra přemýšlela, co připravit k večeři, napadly mě právě rolky! Pochutnali jsme si tak moc, že se rolky rozhodně dostaly zpět na seznam našich oblíbených jídel!

I když jsem rolky připravovala už téměř před měsícem, k sepsání receptu na blog jsem se dostala až nyní. Jak totiž asi víte, pilně jsme pracovali na dokončení našeho 9týdenního Cukrfree Online Programu, který je po několika měsíční práci konečně venku!

Společně s Hančou Valáškovou, kterou můžete znát z našich workshopů, jsme pro vás připravily takového pomocníka na vaší cukrfree cestě. Hanča, vystudovala molekulární biologii a biochemii a výživou, trenérstvím a koučingem (to je hodně zvláštní slovo:) se zabývá už několik let. Ve spojení s mými zkušenostmi a recepty, se z online kurzu stal opravdu komplexní program, který neřeší jen stravování, ale i psychiku, sebelásku a pomáhá se zbavit emočního jedení, kterým v dněšní době trpí velká spousta lidí.

O programu se chystám sepsat ještě samostatný článek, ve kterém vám obsah kurzu více přiblížím. Pokud se rozhodujete, zda je pro vás program nebo cukrfree obecně vhodné, můžete mrknout do článku, který jsme pro vás sepsaly zde. Pokud jste se účastnili jednoho nebo více našich Cukrfree workshopů, napište si na podpora@cukrfree.cz o slevu na program! 🙂 (účast na 1 workshopu – 20% sleva, účast na obou workshopech 40% sleva z ceny programu).

Budeme se na vás v programu moc těšit! A tady už je ten slíbený recept 🙂

Počet porcí: 4-5

Ingredience

Na 10 rolek

600 g mletého jehněčího masa

Sádlo nebo ghí

1 menší červená cibule

1 kapusta

3 stroužky česneku

1 a 1/2 lžičky římského kmínu

1/2 lžičky cejlonské skořice

1/2 lžičky sušeného oregána

80g feta sýra

1 vejce

Nerafinovaná mořská sůl

Pepř

 

Omáčka

400g rajčatového pyré

2 bobkové listy

3 stroužky česneku

Nerafinovaná mořská sůl

Pepř

1/2 hrnku masového vývaru

 

Na sevírování

Na kostičky nakrájený feta sýr

Nasekaný koriandr (lze nahradit petrželkou)

Postup

Ve větší pánvi rozehřejeme tuk a přidáme najemno nakrájenou cibuli a česnek, promícháme a necháme 3 minuty restovat. Do středně velké mísy vložíme mleté maso, přidáme orestovanou cibuli s česnekem a promícháme. Poté přidáme římský kmín, skořici, oregáno, sůl a pepř a promícháme. Na závěr přidáme vejce a nasekaný feta sýr a pomocí rukou propracujeme aby se směs rovnoměrně promíchala. Hotovou masovou směs vložíme zatím do lednice.

Kapustu očistíme a odřízneme vnější listy a košťál. Následně oddělíme 10 větších listů a opláchneme je pod tekoucí vodou. Do velkého hrnce vlijeme filtrovanou vodu a přivedeme k varu. Do vroucí vody poté vložíme část listů a necháme 3 minuty změknout. Poté listy vyndáme, opláchneme ledovou vodou a necháme odkapat. Stejný proces opakujeme se zbývajícími listy.

U každého listu kapusty poté odřízneme spodní část s dřevnatým stonkem. Z masové směsi vytvoříme 10 stejně velkých šišek. Do prostředka spodní části listu kapusty poté položíme šišku z masové směsi, okraje listu přehneme přes maso a váleček z masa do listu zavineme. Stejný postup opakujeme se zbytkem rolek. Do větší nádoby na pečení poté rolky vyskládáme.

Do menší pánve přidáme rajčatové pyré, nasekaný česnek, bobkové listy, sůl a pepř. Vše promícháme a necháme cca 5 minut prohřát. Hotové pyré poté rozprostřeme rovnoměrně na kapustové rolky. Vše poté zalijeme půl hrnkem masového vývaru.

Troubu předehřeme na 185st, rolky vložíme překryté do trouby a pečeme cca 55 – 60 minut. Hotové rolky podáváme se zeleninovým pyré, posypané nasekanou fetou a koriandrem.

 

Dobrou chuť!

Vaše

 

 

205

Podobné články

Odpovědět

Váš email nebude publikován. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.