Ani jsem se nenadála a poslední vánoční recept letošního roku je tu!

Původně jsem rohlíčky připravila pouze z vlašáků. Výsledek byl podle mě skvělý, ale tak nějak jsem tušila, že pro mlsné jazýčky (a navíc ještě pro ty, kteří jsou zvyklí na sladší chuť) by cukrfree rohlíčky z vlašáků byly málo nasládlé.

Proto jsem směs do směsi na rohlíčky přidala ještě pistácie a nasládlé kešu, které rohlíčkům dodaly ten správný šmrnc! 🙂 Stejně jako u předchozích receptů, i tady jsem na přípravu ořechů použila ořechy Metro Chef z Makra, kde především pistácie byly naprosto skvělé. Což dokazuje i to, že jsem následující fotku musela fotit asi na pětkrát, protože mi z úhledně vysypaného pytlíku Hanča pořád ujídala.

Pistáciové rohlíčky jsou samy o sobě výborné. Pokud tedy máte rádi jemnější chuť s příchutí vanilky, můžete rohlíčky podávat jen tak. Pokud chcete rohlíčky trošku ozvláštnit, namočte jejich konce do rozehřáté čokolády a posypte je nasekanými ořechy.

Stejně jako předchozí recepty, i rohlíčky skvěle zvládnou nějakou dobu v mrazáku. Pokud je ale připravíte už teď, do Vánoc vám určitě vydrží. Tedy alespoň co se trvanlivosti týče! 🙂

Pokud se na cukrfree chystáte až po Vánocích nebo chcete potěšit svého blízkého, který se rozhodl být od nového roku cukrfree, máte jedinečnou šanci pořídit v předprodeji za zvýhodněnou cenu náš Cukrfree 9 týdenní online program, který vám pomůže zbavit se závislosti na cukru a najít svobodu v jídle! 🙂 Náš program je speciální v tom, že se kromě jídla zaměřuje i na psychiku a emoční jedení, se kterým má problém spousta lidí, kteří nutně nemusí mít závislost na cukru. Na kurzu jsme usilovně pracovali posledních 9 měsíců a kromě komplexních informací o tom, jak se stát cukrfree v podobě článků, najdete v programu i videa a audia, abyste se mohli vzdělávat i po cestě do práce nebo při vaření. Součástí programu jsou i jídelníčky včetně receptů a to i těch, které nenajdete na blogu ani v knize.

Tak hezké pečení a ještě hezčí a hlavně klidné Vánoce bez cukru! 🙂

Ingredience

75 g pistácií
35 g vlašských ořechů
35 g kešu ořechů
mletá vanilka „bourbon“
špetka kypřícího prášku s vinným kamenem
1 žloutek
1 vejce

30 g rozehřáté vysokoprocentní čokolády (např. 99% od značky Vivani)
nasekané pistácie na posyp

Postup

Ořechy rozmixujeme do jemné moučky. Troubu předehřejeme na 165°C. Ve středně velké
míse smícháme ořechovou směs společně s vanilkou a kypřícím prášek a promícháme. Poté
přidáme zbylé ingredience a pomocí rukou nebo kuchyňského robota vytvoříme pevné
těsto. Pokud těsto není dostatečně pevné, vložte ho na pár minut do mrazáku. Poté z těsta
tvarujeme menší rohlíčky, které vyskládáme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme
do trouby a pečeme 8 – 10 minut. Hotové rohlíčky necháme vychladnout. Následně každý
rohlíček po okrajích namočíme do rozehřáté čokolády a posypeme nasekanými pistáciemi.
Hotové rohlíčky vložíme do lednice a necháme zatuhnout. Skladujeme po dobu max. 10 dní
v lednici.

Tip:

Ořechy je potřeba namixovat na opravdu jemnou mouku. Hrubší konzistence se může
drobit.

Doba pečení se u různých druhů trub může lišit. Stejně tak se bude doba pečení odvíjet od
velikosti vašich rohlíčků, proto uvedená doba pečení je pouze orientační a svůj výtvor raději
vždy po 2 minutách pečení kontrolujte.

Dobrou chuť! 🙂

Vaše

 

 

 

 

 

 

206

Podobné články

5 comments

Odpovědět

Dobrý den,
mohu mletou vanilku nahradit vanilkovým extraktem? Případně kolik kapek/ml?
Děkuji předem za odpověď

Odpovědět

krásný den, ano určitě můžete, stačí tak tři, čtyři kapky 🙂

Odpovědět

Dobrý den, pokud peču s měsíčním předstihem pak radíte zamrazit? Děkuji.

Odpovědět

Ano, určitě doporučuji zamrazit! 🙂 bohužel curkfree „necukroví“ je potřeba dělat buď těsně před konzumací anebo právě zamrazit 🙂

Odpovědět

Děkuji za recept. Včera jsme z dcerou z jedné dávky upekly, dnes už nejsou 😀 Výborné, to určitě nesmí chybět u stromečku na Štědrý den 🙂

Odpovědět

Váš email nebude publikován. Required fields are marked *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..