Aby to tu nebyla jen samá cukrfree sladkost, připravila jsem pro vás i jednu cukrfree slanost – masové loďky z mletého masa v rajčatové omáčce zabalené v sýrovém těstíčku. No mňam! <3
Doba přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4 porce
Ingredience
Náplň
400 g mletého masa (já použila krůtí)
sádlo nebo ghí
1 menší červená cibule
1 lžička čerstvého tymiánu
1 lžička čerstvého oregána
2 lístky šalvěje
2 stroužky česneku
450 g rajčatového pyré
nerafinovaná mořská nebo himalájská sůl
pepř
Těsto
240 g polotvrdého sýra (já použila bio 30% eidam)
90 g jemné mandlové mouky
1 stroužek česneku
1 lžička lístků tymiánu
1 lžíce cream cheese (použila jsem domácí z Cukrfree kuchařky)
nerafinovaná mořská nebo himalájská sůl
Na servírování
strouhaný parmazán
Postup
Ve větší pánvi na rozehřátém ghí orestujeme na středním plameni najemno nakrájenou cibuli, poté plamen zvýšíme, přidáme maso a restujeme, dokud se maso „nezatáhne“. Poté plamen snížíme, přidáme bylinky, sůl a pepř a ještě minutu společně restujeme. Poté vlijeme rajčatové pyré, přidáme nastrouhaný česnek, promícháme a na středním plameni necháme probublávat, dokud se nám omáčka nezredukuje.
Troubu předehřejeme na 175°C. Strouhaný sýr vložíme do menšího hrnce, přidáme tymián, česnek a cream cheese a promícháme. Vzniklou směs za občasného míchání na mírném plameni společně prohříváme. Jakmile se sýr roztaví, odstavíme hrnec z plamene, přidáme mandlovou mouku a směs důkladně propracujeme, dokud nám nevznikne těsto. Hotové těsto poté vložíme mezi dva pláty papíru na pečení a pomocí válečku rozválíme do obdélníku (tloušťka těsta by měla být co nejmenší, ideálně kolem 2 – 3 mm). Obdélník poté rozdělíme na čtyři části. Do prostředka každé části podélně rozprostředme 1/4 masové směsi a oba konce těsta přehneme přes sebe tak, abychom vytvořili „loďky“. Je potřebova pracovat rychle, dokud je těsto teplé a tvárné. Čím bude těsto studenější, ale i tlustší, tím hůře s ním půjde manipulovat. Takto připravené loďky vložíme na 10 – 15 minut do předehřáté trouby. Hotové loďky posypeme parmazánem, zakápneme olivovým olejem a podáváme.
Dobrou chuť! 🙂
Vaše
178
10 comments
Eva
Dobrý den, pravděpodobně Vám ze seznamu surovin vypadla mandlová mouka, kolik cca je potřeba? Loďky vypadají báječně, ráda vyzkouším. Děkuji.
Janina Černá
Dobrý den, Evi,
děkuji za upozornění, mouka vypadla! 🙂 je jí tam 90 g 🙂 hezký večer, Janina
Michaela
Jů, tak tohle vypadá skvěle. 😍🙏
Doufám, že se nám povede to doma zkusit. 😊😏
Janina Černá
Uričtě!:) dejte pak vědět, jak chutnaly <3
Daniela
Jupí, konečně něco pro masožrouty 🙂 Ne že by ty dezerty nevypadaly skvěle, ale já na sladké nikdy nebyla. A tohle se mi moc líbí, vyzkouším brzy 🙂
Monika
Právě dojedeno a je to mňamka.
Děkujeme za úžasné recepty. :-*
I nová kniha je super.
Pavlína
Tak tohle je pecka, neskutečně dobré! Jen ještě musím zapracovat na vzhledu 🙂
Katka
Tak musim rict, ze lodky jsou famozni. Jednoduche a chutove mimoradne:)
IVANA
Neskutečně vyborne. Dělala jsem je podle receptu jen jsem zaměnila kruti za hovězí mlete bio a přidala ještě špětku chilli a taky moc vyborne.
DĚKUJEME
Jiřina
Dneska jsem je udělala a jsou top! Těsto úplně super a náplň mám žampionovou směs!S masem také zkusím. Děkuji Jani za super recepty. Zkouším od Vás víc receptů a všechny se zatím povedli. Přemýšlím o Vaší kuchaře ❤️