Já vim, já vim, já vim! Posledních pár dní jsem s blogem trošku zahálela a jediná moje online aktvita byla přidávání fotek polárních září a islandský krajiny na Instagram, což mi snad každý při pohledu na tu nádheru odpustí.

11207279_10206594025947890_6385090791461080870_n

Tenhle post ale není ani o mně, ani o polárních zářích (ach jo) a dokonce ani o krásný a divoký přírodě Islandu. Tenhle post je totiž dalším ze série #cukrfreerecept, za kterej vděčím český interiérový blogerce, která stejně jako všechny dobrý interiérový blogerky, žije v Norsku. Jmenuje se Bára a kromě toho, že se narodila v úplně stejnej den jako já, se stejně tak jako já stala cukrfree, z čehož mam obrovskou radost, protože jen málo lidí dotáhne svojí cukrfree odvykací misi do úspěšnýho konce tak, jako to zvládla právě Bára.

zrnickovekrekry2

Mrkněte nejen na její recept na cukrfree Zrníčkové Krekry, který Barča podle svých slov  “používá buď místo knackenbrod a nebo je pomalu užírá, když má chuť na něco slanýho”, ale i na její rozkošnej blog plnej severský interiérový inspirace. Protože být cukrfree a mít vystajlovanej byt “brings all the boys to the yard”. Přísaham!

Screen Shot 2015-11-23 at 14.46.35

No a pokud se chcete i vy stát slavný, bohatý a oblíbený, sdílejte váš cukrfree recept na Instagramu s hashtagem #cukrfreerecept, popř. přidejte tenhle hashtag k fotce s receptem, kterou jste sdíleli dřív nebo mi recept i s fotkou pošlete na maila v kontaktech.

 

Ingredience

Na jeden plech budete potřebovat:

200g zrníček (většina by měla být lněné a sezamové, já mám 80g lněné, 80 sezamové, 20g slunečnicové, 20g dýňové),

50g nasekaných oříšků (výborné jsou mandle)

250ml vody pokojové teploty

5 lžic oleje (já použila vlašský ořechový, ale parádní je třeba i olivový)

2,5 lžíce fiber husk (psyllium)

himalájská sůl

koření nebo bylinky podle chuti (já použila tymián a kmín)

 

Postup

  1. Všechno smíchat a nechat asi 15 min odstát. Nečekejte moc dlouho, jinak směs příliš zhoustne a nepůjde vám tak snadno rozprostřít na pečící papír.
  2. Potom směs vylijte na plech s pečícím papírem.
  3. Pečte při 160°C asi 20 minut (já pekla na horkovzduch) až to má zlatavě hnědou barvu.
  4. Nechejte vychladnout a nakrájejte na dílky (mně vyšlo 25).
27

Podobné články