Po čtrnácti dnech, kdy jste mohli sdílet vaše cukrfree s hashtagem #cukrfreerecept, je tu první shout-out pro @belipike!
Tímhle postem bych ráda začala kategorii receptů, který jsou inspirovaný právě vámi. Sice mám v hlavě ještě asi tak milion a půl cukrfree receptů, který bych s váma ráda sdílela, ale zároveň chci dát prostor ostatním, který mají super nápady a rozšířit tak povědomí o životě bez cukru.
Pokud chcete být na blogu i vy, sdílejte váš cukrfree recept na Instagramu s hashtagem #cukrfreerecept, popř. přidejte tenhle hashtag k fotce s receptem, kterou jste sdíleli dřív nebo mi recept i s fotkou pošlete na maila v kontaktech.
Velký dík patří @belipike, která sdílela tenhle voňavej cukrfree recept – Zapečenou quinou s cuketou!
Ingredience
Porce pro 1 osobu:
ghí
1 menší cuketa
1 cibule
50 g quinoy
2 stroužky česneku
1 vejce
parmezán
himalájská sůl
pepř
Postup
- Dáme vařit quinou.
- Mezitím nakrájíme najemno cibulku, cuketu a česnek.
- Cibulku a potom s ní i cuketu osmahneme na rozehřátém ghí.
- Poté vše smícháme v zapékací misce (tedy uvařenou quinou, orestovanou cibulku s cuketou a česnek).
- Přidáme vejce, osolíme a opepříme.
- Na konec posypeme parmezánem a dáme zapéct na 200°C do trouby.
- Pečeme dokud se na porvchu nevytvoří zlatá parmazánová krusta.