Ingredience
Náplň:
800 g mletého hovězího masa
3 střední papriky
3 na kostičky nakrájená rajčata
1 cibule
3 stroužky česneku
1 hrnek strouhaného sýra (eidam, chedar)
1-2 lžičky římského kmínu
koriandr
mleté chilli
himalájská sůl
pepř
ghí
Koriandrová smetana:
190 g zakysané smetany
1/2 hrnku nasekaného čerstvého koriandru
2 lžíce šťávy z citrónu nebo limety
1 stroužek česneku
himalájská sůl
pepř
Postup
- Troubu předehřejeme na 180°C.
- Na pánvi s rozehřátým ghí zpěníme najemno nakrájenou cibuli, poté zvýšíme teplotu a přidáme mleté maso, které krátce orestujeme a poté podlijeme vodou.
- Přidáme nakrájená rajčata, římský kmín, koriandr, chilli, česnek, sůl a pepř a vše necháme 30 – 40 minut společně podusit.
- Omyté papriky opatrně rozřízneme na dvě poloviny a očistíme je od semínek.
- Dno každé papriky posypeme strouhaným sýrem a až po okraj naplníme hotovou masovou směsí.
- Plněné papriky vyskládáme na plech, vložíme do trouby a pečeme 12 – 15 minut.
- Mezítím ve středně velké misce smícháme kysanou smetanu společně s čerstvým koriandrem, strouhaným česnekem, šťávou z citrónu, solí a pepřem a hotovou směs dáme vychladit do lednice.
- Poté vyndáme papriky z trouby, posypeme je strouhaným sýrem a dáme ještě na 2-3 minuty zapéct.
- Hotové papriky ozdobíme koriandrovou smetanou a nakrájeným avokádem.
- Ihned podáváme.