Jedna z mých nejoblíbenějších sladkostí v cukrfree verzi – NeRaffaello!
Ingredience
Náplň
350g loupaných mandlí
1/4 hrnku rozehřátého kokosového oleje
200ml kokosového krému
vanilkový extrakt nebo mletá vanilka
2 lžíce sušeného kokosového mléka
stévie podle chuti
Bílá čokoláda
50g kakaového másla
1 lžíce kokosového oleje
1,5 lžíce sušeného kokosového mléka
vanilkový extrakt nebo mletá vanilla
strouhaný kokos na obalení (ideálně na hrubo strouhaný bio kokos, např. Country Life)
Postup
- Pokud neseženete loupané mandle, stačí ty neloupané vložit na 1 minutu do vroucí vody, poté mandle přecedit, opláchnout studenou vodou a oloupat.
- Odložte stranou 20 mandlí, kterými budete poté koule plnit.
- Zbytek mandlí společně s kokosovým olejem, půlkou kokosového krému, vanilkou, stévií a sušeným mlékem vložte do mixéru.
- Směs mixujte do hladka a postupně přilévejte i zbytek kokosového krému.
- Vzniklou směs přendejte do mísy a vložte na 30 minut do lednice.
- Poté z vychladlé hmoty vytvořte kuličky a do každé vložte jednu mandli. Pokud chcete, můžete mandle opražit na troše kokosového oleje – já použila nepražené. Poté dejte kuličky znovu na 1 hodinu do lednice.
- Zatím si rozehřejte kakaové máslo, společně s kokosovým olejem, přidejte vanilku, sušené mléko a stévii a vše dobře promíchejte.
- Vzniklou bílou čokoládu nechte vychladnout, aby nebyla příliš tekutá.
- Kuličky v bílé čokoládě obalte (rychle aby nezměkly) a poté ještě obalte v kokosu.
- Vzniklé kuličky nechte alespoň hodinu ztuhnout v lednici.
Tip:
Kokosový krém se dá koupit v plechovce, stejně jako kokosové mléko a to většinou v obchodech se zdravou výživou. Pokud neseženete přímo krém, můžete koupit kokosové mléko v plechovce (např. AroyD nebo Real Thai), kterou necháte přes noc v lednici – oddělí se vám tuhá část od tekuté – ta tuhá část je právě kokosový krém.
71