„Víš Janino, já bych klidně mohla bejt cukrfree, jenže já prostě miluju těstoviny s těma omáčkama a to prostě ničim nenahradíš!“ Tak určitě…

 

Omáčku na těstoviny vážně ničim nenahradíš. Jediný štěstí je, že omáčku na těstoviny ani nahrazovat nemusíš, pokud do ní z nějakýho mně neznámýho důvodu nepřidáváš cukr nebo ingredience, který cukr obsahujou. Se špagetama nebo obecně těstovinama, to už je jiná. Sama jsem vždycky těstoviny milovala, tak mi nikdo nemusí vykládat jak je největší #pastalover na světě. Jenomže moje váha při konzumaci těstovin nejen, že nešla dolu, ale hlavně jsem měla pokaždý totálně nafouklý břicho a cítila se jak balón.

Když jsem začala s cukrfree, vyřadila jsem přílohy úplně a tak nějak se smířila s tím, že mám prostě smůlu, a že omáčky na těstoviny asi nebudou často na mym jídelníčku. Jenomže já ty omáčky fakt milovala a pořád miluju a tak jsem je začala dělat a jíst samotný. Bylo to lepší než je nejíst vůbec, ale pořád to nebylo ono. Později jsem si k nim začala dělat salát z rukoly nebo grilovaný cukety (což taky neni vůbec špatný) a následně objevila věcičku, který se říká spiralizér, a která vám udělá nudličky ze všech možných druhů zeleniny.

Tenhle objev byl pro mě dost zásadní, a tak se tzv. „Zoodles“ staly nedílnou součástí naší kuchyně. Cukety nejsou drahý, během roku dobře sehnatelný, můžete si je dokonce pěstovat sami, neobsahují skoro žádnej cukr a tak se jima můžete cpát od rána do večera. Navíc díky svý pevný struktuře vytváří nádherný dlouhý nudle, který si můžete krásně namotat na vidličku a při romantický večeři usrkávat  (nenapadlo mě vhodnější slovo a sát nudli zní ještě divnějš) jak Lady a Trump v tý pohádce, pamatujete?

Co se týče spiralizéru, tak asi jako u všeho (kromě očních stínů Naked od Urban Decay), se prodávaj levný a drahý verze. Já si koupila tu levnou. Né, že by to byl kšunt a pouhá imitace toho drahýho. Ten muj levnej (kterej stál asi 350,-) je totiž založenej na trochu jinym principu, takže vypadá spíš jako struhadlo a pokud s ním budete dělat zoodles pro svojí desetičlennou rodinu, tak se pěkně zapotíte. Ty dražší, který stojí kolem 800-1000 korun jsou daleko vymakanější a pouze u nich otáčíte takovou kličkou, takže můžete na Zoodles Bolognese pozvat klidně celou vesnici.

 

Processed with VSCOcam with a5 preset

Výjimečně na konci článku nenajdete odstavec na ingredience a postup, protože každýmu je jasný, že když dělam nudle z cukety, tak na to potřebuju cuketu. Co se týče množství tak většinou stačí jedna střední cuketa na jednu porci zoodles. Můžete k nim udělat jakoukoli omáčku. Záměrně nepíšu jakoukoli oblíbenou omáčku, protože k zoodles můžete dělat i neoblíbený omáčky. No a nakonec zoodles hodíte do horký vody, necháte 3-4 minuty trochu změknout, opláchnete ledovou vodou a necháte odkapat. Nebo je za syrova přimícháte do hotový omáčky a chvíli je s ní zahřejte. Já osobně mám raději tu druhou variantu, protože zoodles nasajou šťávu z omáčky a je to pak celý takový příjemnější a krásnější. Tak dobrou!

33

Podobné články