Kokosová kaše se skořicí je úplně jak ta krupicová, kterou jsem jídávala při sledování pohádek.

 

Za týden se stěhujeme na Island a potřebuju spotřebovat všechny kokosový a mandlový mouky, takže vajíčka k snídani vystřídaly mandlový a kokosový kaše. Ta dnešní byla kokosová, s rozpuštěnym kokosovym máslem posypaná skořicí a borůvkama.

Ingredience

2 lžíce kokosové mouky

2 lžíce mletých lněných semínek

3/4 hrnku vody (nebo kokosového mléka)

1 lžička kokosového oleje

1 lžíce kokosového krému (nebo smetany)

vanilková esence

1 vejce

Na servírování:

lesní plody, drcené nepražené kakaové boby nebo skořice a lžička kokosového másla

Postup

  1. V menším hrnci smícháme kokosovou mouku, mletá lněná semínka, vanilkovou esenci a vodu a na vyšším plameni za stálého míchání zahříváme.
  2. Jakmile začne směs houstnout, odstavíme kaši z plamene a pomalu přidáváme rozkvedlané vejce, které současně vmícháváme do kokosové kaše.
  3. Poté opět na středním plameni zahříváme a mícháme dokud nám kaše nezhoustne.
  4. Ostavíme z plamene a mícháme dalších 30 vteřin.
  5. Vmícháme kokosový olej a kokosový krém, ozdobíme lesními plody, drcenými nepraženými kakaovými boby nebo skořící a kokosovým máslem a podáváme.
102

Podobné články