Kokosová kaše se skořicí je úplně jak ta krupicová, kterou jsem jídávala při sledování pohádek.
Za týden se stěhujeme na Island a potřebuju spotřebovat všechny kokosový a mandlový mouky, takže vajíčka k snídani vystřídaly mandlový a kokosový kaše. Ta dnešní byla kokosová, s rozpuštěnym kokosovym máslem posypaná skořicí a borůvkama.
Ingredience
2 lžíce kokosové mouky
2 lžíce mletých lněných semínek
3/4 hrnku vody (nebo kokosového mléka)
1 lžička kokosového oleje
1 lžíce kokosového krému (nebo smetany)
vanilková esence
1 vejce
Na servírování:
lesní plody, drcené nepražené kakaové boby nebo skořice a lžička kokosového másla
Postup
- V menším hrnci smícháme kokosovou mouku, mletá lněná semínka, vanilkovou esenci a vodu a na vyšším plameni za stálého míchání zahříváme.
- Jakmile začne směs houstnout, odstavíme kaši z plamene a pomalu přidáváme rozkvedlané vejce, které současně vmícháváme do kokosové kaše.
- Poté opět na středním plameni zahříváme a mícháme dokud nám kaše nezhoustne.
- Ostavíme z plamene a mícháme dalších 30 vteřin.
- Vmícháme kokosový olej a kokosový krém, ozdobíme lesními plody, drcenými nepraženými kakaovými boby nebo skořící a kokosovým máslem a podáváme.