„Nemůžu přece s cukrfree začínat teď, vždyť se blíží Vánoce!“ je jedna z největších lží, který si namlouváte, protože s cukrfree nejenže můžete začít před Vánoci, ale Vánoce si dokonce i daleko víc užijete, protože si následně nebudete muset dávat hubnoucí novoroční předsevzetí.
Jasný, tohle sice neni celý vánoční menu, je to spíš ukázka toho, že když se chce, tak to jde. Když kouknete na klasický recepty většiny vánočního cukroví, tak s menší dávkou fantazie, klidně i bez mojí pomoci, vykouzlíte super dobrý cukr(free)oví.
A zvlášť u těhle kokosek to nebyla žádná rocket science. Prostě jsem z klasickýho receptu ubrala cukr a v těch svejch ho dokonce ani nenahrazovala – kokos je totiž přirozeně dost sladkej na to, abych ho ještě doslazovala. Pokud jste ale opravdový závisláci a chcete se na ty Vánoce pořádně rozjet, tak neváhejte a doslaďte si kokosky stévií co hrdlo (nebo spíš mozek) ráčí.
Z množství ingrediencí uvedenýho níže se mi podařilo vytvořit něco kolem dvaceti kokosek, ale musím vás upozornit na to, že nejen, že jsou strašně moc dobrý, ale taky super rychle mizí proto kdybych je měla dělat příště, připravila bych nejmíň dvojitou dávku.
Pokud jste milovníci nejen kokosu, ale i čokolády, doporučila bych vám rozpustit si trochu kokosovýho oleje s raw kakaovým práškem, rozmíchat, nechat chvíli vychladnout a potom kokosky čokoládou polejt.
Myslím, že na kokoskách nemůže nikdo nic zkazit a tak bych tenhle recept oficiálně označila za svůj nejjednodušší a nejrychlejší recept. Výzvou pro příště zůstává recept tolik žádaný a tolik těžko napodobitelný, kterým jsou medový perníčky. Ona se totiž jedna z hlavních ingrediencí, kterou je med, hodně těžko nahrazuje.
Na závěr bych vám chtěla poděkovat za to, že jste z blogu, kterej vám zakazuje to, co máte na světě nejradši, udělali 6. nejoblíbenější novej blog roku 2015 a hlavně za to, že jsem se díky vám na rautu po vyhlášení soutěže Blogerka roku fakt hodně, fakt dobře a hlavně zadarmo najedla!
Ingredience
200g nahrubo strouhaného kokosu (např. Country Life)
4 bílky z větších vajec od šťastných slepiček
vanilkový extrakt
špetka himalájské soli
Postup
- Troubu předehřejte na 170°C.
- Bílky vyšlehejte společně se špetkou soli (popř.stévie) do sněhu.
- Poté do sněhu opatrně vmíchejte strouhaný kokos a vanilku.
- Pomocí hlubší lžíce opatrně tvarujte kokosky a poté vykládejte na plech s papírem na pečení.
- Pečte kolem 15 minut dokud okraje kokosek nezezlátnou.
- Nechte vychladnout a podávejte.
Tipy:
Opravdu je potřeba na přípravu kokosek použít nahrubo strouhaný kokos, jinak se kokosky nepovedou a budou se sypat.
121