Spousta z vás se mě ptá, zda a jakého beránka na Velikonoce peču. Možná vás zklamu, možná potěším – naším beránkem je tahle voňavá jarní sekaná (i když bez hlavičky:).
S takovým pyré z máslové dýně, květáku a pečeného česneku hravě strčí kdejakýho beránka do kapsy! 🙂
Ingredience
2 lžíce ghí
1 kg krůtího mletého masa
1 střední červená cibule
2 stroužky česneku
1 hrst najemno nasekané natě jarní cibulky
1 hrst nasekaného čerstvého koriandru
1 hrst nasekané pažitky
3 vejce
1 lžíce římského kmínu
4 vařená vejce (vařená po dobu 6 minut)
1 lžička hořčice bez cukru
Postup
Troubu předehřejeme na 180 °C. Cibuli a česnek nakrájíme najemno a na pánvi s rozehřátým ghí je na mírném plameni restujeme dozlatova. Do větší mísy vložíme maso, orestovanou cibuli s česnekem, bylinky, římský kmín, sůl, hořčici a 3 vejce a vše důkladně promícháme. Do chlebové formy o velikosti 30 x 10 cm vložíme polovinu směsi, poté do prostředka vyskládáme uvařená vejce do řady a překryjeme je zbytkem směsi, kterou prsty opatrně přimačkáváme k vejcím a spodní vrstvě. Sekanou vložíme do trouby a pečeme po dobu 45 – 50 minut. Hotovou sekanou nakrájíme a podáváme společně se zeleninovým pyré.
Krásné svátky jara, sluníčka a probouzející se přírody a dobrou chuť! 🙂
Vaše
150