Ze všeho nejvíc (teda možná na stejno s ořechy) zbožňuju saláty. Mohla bych je jíst na tisíc způsobů od rána do večera. Jedinej problém je ten, že salát je jedním z jídel, který si prostě vychutnam daleko víc, když mi ho připraví někdo jinej.

U tohohle salátu to bylo ale naopak. Nejenže jsem nebyla líná ho připravit, ale dokonce jsem se těšila, až ho budu připravovat. Nevím, jestli je to tím, že jsem nikdy nedělala „shaved“ chřest a těšila se, až to zkusím nebo tím, že je salát tak krásně duhově barevnej, ale prostě jsem se nemohla dočkat daleko víc na to, jak ho budu připravovat a jak krásně bude vypadat, než na to, až ho sním. No co říkáte? Viděli jste někdy fotogeničtější salát? Já teda ne! 😛

 

Ingredience

Mix salátových listů

Rajčata

Chřest

Menší cuketa

Česnek

Řepové výhonky

Himalájská sůl

Pepř

Ocet

Vejce

 

Postup

  1. Nejprve jsem pomocí škrabky na zeleninu vytvořila chřestové nudličky, které jsem dala na 3 minuty spařit do horké vody a potom propláchla ledovou vodou.
  2. Cuketku s česnekem jsem ogrilovala na kuchyňském grilu (můžete dát i do trouby).
  3. Poté jsem smíchala lístky salátu s nakrájenými rajčaty, chřestovými nudličkami, cuketou, česnekem, řepovými výhonky, posypala solí, pepřem, zakápla olejem, citrónem a vše promíchala.
  4. Salát jsem podávala s pošírovaným vejcem.
  5. Pošírované vejce: Dejte vodu do hrnce a na mírném plameni zahřívejte. S prvními bublinkami přidejte do vody ocet (2 lžičky), lžící vodu promíchejte, aby se vytvořil ‚vír‘. Vejce vyklepněte nejdříve do misky a poté ho rychle vlijte do vytvořeného víru. Nechte vařit 3-4 minuty. Poté lžící vyndejte a můžete podávat.
7

Podobné články