Po pár dnech se vracím z venkova zpátky do Prahy a s sebou si, kromě spousty malin, jahod a seychellský vanilky, vezu i rebarboru. Minulý týden jsem z ní poprvé pekla a pro velký úspěch jsem se rozhodla, pokusit se o to znova.

Včera jsem napsala poslední test předposledního ročníku na svý škole a řekla si, že se dnes budu věnovat jenom a jenom blogu, protože už o něm hodně dlouho mluvim, ale pořád mi nepřijde, že by byl ready na to, aby ho viděli i ostatní.

rebarbora

Je právě pár minut po dvanáctý dopoledne a já (kromě ranních 23km na bruslích) pořádně ještě nic neudělala a na blog samozřejmě ani nesáhla. No a to bych nebyla celá já, abych si nevymyslela ještě nějaký pečení nebo vaření před tím, než se do něj pustím, jenomže… Doma nám toho moc nezbylo a pořádnej nákup jsem taky ještě nestihla, takže jsem pekla z toho, co dům dal a výsledek je podle mě víc, než uspokojivej.

rebarbora-crumble

rebarbora-vanilka

Ingredience

2 – 3 řapíky rebarbory

4 vejce

1/2 hrnku kokosové mouky

2 lžíce kokosového mléka

3 lžíce ricotty

1 lžíce tvarohu

špetka soli

lžička skořice

vanilková esence

lžička vinného kamene

stévie podle chuti

 

Postup

  1. Troubu předehřejte na 175°C.
  2. V míse smíchejte vejce, kokosové mléko, ricottu, tvaroh a vanilkovou esenci.
  3. V další misce smíchejte kokosovou mouku, skořici, sůl, stévii a přidejte lžičku vinného kamene.
  4. Přimíchejte tekutou směs do suché a vše důkladně promíchejte.
  5. Menší koláčovou formu vyložte papírem na pečení a vlijte do ní těsto.
  6. Rebarboru oloupejte a nakrájejte na menší, asi 2 cm, kousky a posypejte s ní rovnoměrně koláč.
  7. Vložte do trouby a pečte 30 – 35 minut.
16

Podobné články