Mám pro vás dvě zprávy. Jednu dobrou a jednu ještě lepší.
Tou první zprávou je to, že tenhle recept na avomajonézu neobsahuje žádnou živočišnou ingredienci, proto je vhodnej i pro vegany.
Druhou zprávou je to, že tahle veganská majonéza chutná nejlíp s pořádnym kusem prorostlýho free range hovězího. Posouzení toho, která z těch dvou zpráv je dobrá, a která ještě lepší, nechám na vás :).
Ingredience
2 zralá avokáda
2 lžičky hořčice bez cukru
1 lžíce šťávy z citronu
1 lžíce vinného octa
1 menší stroužek česneku
2 lžíce avokádového nebo olivového oleje
1/4 lžičky himalájské soli
Postup
Všechny ingredience (kromě oleje) vložíme do vyšší nádoby a rozmixujeme je pomocí ručního mixéru. Poté ruční mixér vyměníme za ruční šlehač a za současného šlehání postupně přiléváme olivový olej. Po zašlehání veškerého oleje šleháme další minutu tak, aby se nám vytvořila hladká majonéza.
Skladujeme v chladu v uzavřené nádobě po dobu max. 2-3 dnů.