Po pár dnech se vracím z vesnice zpátky do Prahy a s sebou si, kromě spousty malin, jahod a seychellský vanilky od rodičů, vezu i rebarboru. Minulý týden jsem z ní poprvé pekla a pro velký úspěch jsem se rozhodla, pokusit se o to znova.
Včera jsem napsala poslední test předposledního ročníku na právech a řekla si, že se dnes budu věnovat jenom a jenom blogu, protože už o něm hodně dlouho mluvím, ale pořád mi nepřijde, že by byl ready na to, aby ho viděli i ostatní.
Je právě pár minut po dvanáctý dopoledne a já (kromě ranních 23 km na bruslích) pořádně ještě nic neudělala a na blog samozřejmě ani nesáhla. No a to bych nebyla celá já, abych si nevymyslela ještě nějaký pečení nebo vaření před tím, než se do něj pustím, jenomže… Doma nám toho moc nezbylo a pořádnej nákup jsem taky ještě nestihla, takže jsem pekla z toho, co dům dal a výsledek je podle mě víc, než uspokojivej.
Ingredience
2 – 3 řapíky rebarbory
4 vejce
1/2 hrnku kokosové mouky
2 lžíce kokosového mléka
3 lžíce ricotty
1 lžíce tvarohu
špetka soli
lžička skořice
vanilková esence
lžička vinného kamene
5 zralých meruněk
Postup
- Troubu předehřejte na 175°C.
- V míse smíchejte vejce, kokosové mléko, ricottu, tvaroh a vanilkovou esenci.
- V další misce smíchejte kokosovou mouku, skořici, sůl a přidejte lžičku vinného kamene.
- Přimíchejte tekutou směs do suché a vše důkladně promíchejte.
- Menší koláčovou formu vyložte papírem na pečení a vlijte do ní těsto.
- Rebarboru oloupejte a nakrájejte na menší, asi 2 cm, kousky. Stejně tak nakrájejte meruňky. Kostičkami rebarbory a meruněk poté rovnoměrně posypte těsto.
- Vložte do trouby a pečte 30 – 35 minut.