Ingredience

Náplň:

800 g mletého hovězího masa

3 střední papriky

3 na kostičky nakrájená rajčata

1 cibule

3 stroužky česneku

1 hrnek strouhaného sýra (eidam, chedar)

1-2 lžičky římského kmínu

koriandr

mleté chilli

himalájská sůl

pepř

ghí

 

Koriandrová smetana:

190 g zakysané smetany

1/2 hrnku nasekaného čerstvého koriandru

2 lžíce šťávy z citrónu nebo limety

1 stroužek česneku

himalájská sůl

pepř

 

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 180°C.
  2. Na pánvi s rozehřátým ghí zpěníme najemno nakrájenou cibuli, poté zvýšíme teplotu a přidáme mleté maso, které krátce orestujeme a poté podlijeme vodou.
  3. Přidáme nakrájená rajčata, římský kmín, koriandr, chilli, česnek, sůl a pepř a vše necháme 30 – 40 minut společně podusit.
  4. Omyté papriky opatrně rozřízneme na dvě poloviny a očistíme je od semínek.
  5. Dno každé papriky posypeme strouhaným sýrem a až po okraj naplníme hotovou masovou směsí.
  6. Plněné papriky vyskládáme na plech, vložíme do trouby a pečeme 12 – 15 minut.
  7. Mezítím ve středně velké misce smícháme kysanou smetanu společně s čerstvým koriandrem, strouhaným česnekem, šťávou z citrónu, solí a pepřem a hotovou směs dáme vychladit do lednice.
  8. Poté vyndáme papriky z trouby, posypeme je strouhaným sýrem a dáme ještě na 2-3 minuty zapéct.
  9. Hotové papriky ozdobíme koriandrovou smetanou a nakrájeným avokádem.
  10. Ihned podáváme.
7

Podobné články