Protože je mouka z nezralých banánu konečně dostupná, můžu s vámi sdílet tento jednoduchý, ale za to lahodný recept na cukrfree palačinky. 🙂
Tahle mouka se od té klasické ze zralých banánů liší tím, že obsahuje vysoké množství rezistentních škrobů, které jsou potravou pro náš střevní mikrobiom. Vyrábí se ze zelených nezralých banánů a má neutrální chuť, takže se hodí jak na sladké, tak slané pokrmy. S moukou se pracuje skvěle a palačinky z ní byly jedna báseň (s ořechovými moukami nebo s kokosovou se mi nikdy takové nepovedly).
Mouka je přirozeně bez lepku, vyrobena pouze z jedné vysoce kvalitní složky – z nakrájeného, usušeného a na prášek rozemletého bio zeleného banánu. Je bez sladidel, konzervantů, přidaného cukru a jiných zbytečně přidaných látek.
Ingredience
2 vajíčka
1 hrnek ořechového mléka (já použila domácí kešu)
pár kapek extraktu z vanilky
ghí na smažení
zakysaná smetana
Postup
Všechny ingredience smícháte tak, aby se vám vytvořila hladká hmota. Na pánvi rozehřejete ghí, přidáte cca hrnek palačinkové hmoty a rozprostřete po pánvi tak, aby palačinka byla co nejtenčí (je potřeba pracovat rychle:). Smažíme na středním plameni cca minutu. Poté palačinku otočíme a smažíme z druhé strany. Proces opakujeme se zbývajícím těstem (cca 5 ks). Hotové palačinky podáváme společně se zakysanou smetanou (lze obarvit přírodním barvivem) s kapkou vanilkového extraktu, posypané malinami a kokosem 🤤🌸
Dobrou chuť! 🙂 🌸
Vaše
85