Pizzový lilečky (nebo lilkový pizzičky) jsou jedno z těch jídel, který dělam poměrně často, a který snim dřív než se mi je povede vyfotit, proto se na blogu objevují až teď a musím říct, že jsem měla zase co dělat, abych se udržela!

 

 

Ingredience

1 větší lilek

1/2 hrnku rajčatového pyré

sýr mozzarella

1 větší rajče nebo pár cherry rajčátek

1/2 hrnku strouhaného parmazánu

prosciutto (pár plátků)

lístky čerstvé bazalky

2 stroužky česneku

himalájská sůl

pepř

ghí

olivový olej

 

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 180°C.
  2. Lilek nakrájíme podélně na 1,5 cm silné plátky.
  3. Na pánvi rozehřejeme ghí a na mírném plameni lilky 3-4 minuty restujeme.
  4. Mezitím nasekáme česnek, který poté vmícháme do rajčatového pyré.
  5. Orestované lilky vyskládáme na plech vyložený papírem na pečení a postupně na něj klademe jednotlivé vrstvy tak, že první je vrstva rajčatového pyré, následně sýr, prosciutto a rajčata.
  6. Poté lilky vložíme do trouby a pečeme 10 – 15 minut.
  7. Hotové lilky osolíme, opepříme, posypeme čerstvou bazalkou, pokapeme olivovým olejem a ihned podáváme.

 

41

Podobné články