Vzpomněla jsem si, že jsem se s vámi zapomněla podělit o svojí druhou (vejce jsou číslo jedna) nejoblíbenější snídani posledních dnů. Voní jako trdelník, vypadá jak muesli, chutná jako ořechy se skořicí a ve skutečnosti je to normální domácí granola.

Untitled

Nejlepší je, když jí jíte ještě teplou s vychlazeným řeckým jogurtem, posypanou konopnými semínky a ozdobenou malinami.

granola-web

Omlouvám se, že tenhle post je super stručnej, ale pospíchám na farmářský trhy na Kulaťáku a chtěla jsem se s vámi podělit o tuhle dobrotu ještě před tím, než odejdu. Stejně tu jste hlavně kvůli receptum, že jo? 😛

 

Ingredience

1,5 hrnku kokosových chipsů

1 hrnek nasekaných ořechů ( lískáče, mandle, pekanové ořechy)

1 lžíce dýňových semínek

1 lžíce chia semínek

1 lžička skořice

1 lžíce konopných semínek na posypání

40g  rozpuštěného kokosového oleje nebo ghí

xylitol nebo čekankový sirup podle chuti (lze vynechat)

pár malin

 

Postup

  1. Na pánvičce na mírnějším plameni rozehřejte kokosový olej nebo ghí.
  2. Smíchejte kokos s ořechy, přidejte skořici a xylitol.
  3. Přemístěte ořechy na pánvičku, na mírném plameni je nechte prohřát a občas promíchejte (avšak dejte pozor, ať je nepřepálíte)!
  4. Podávejte teplé, posypané chia, dýňovými a konopnými semínky, ozdobené malinami, s pár lžičkami řeckého jogurtu.

 

27

Podobné články