Vzpomněla jsem si, že jsem se s vámi zapomněla podělit o svojí druhou (vejce jsou číslo jedna) nejoblíbenější snídani posledních dnů. Voní jako trdelník, vypadá jak muesli, chutná jako ořechy se skořicí a ve skutečnosti je to normální domácí granola.
Nejlepší je, když jí jíte ještě teplou s vychlazeným řeckým jogurtem, posypanou konopnými semínky a ozdobenou malinami.
Omlouvám se, že tenhle post je super stručnej, ale pospíchám na farmářský trhy na Kulaťáku a chtěla jsem se s vámi podělit o tuhle dobrotu ještě před tím, než odejdu. Stejně tu jste hlavně kvůli receptum, že jo? 😛
Ingredience
1,5 hrnku kokosových chipsů
1 hrnek nasekaných ořechů ( lískáče, mandle, pekanové ořechy)
1 lžíce dýňových semínek
1 lžíce chia semínek
1 lžička skořice
1 lžíce konopných semínek na posypání
40g rozpuštěného kokosového oleje nebo ghí
xylitol nebo čekankový sirup podle chuti (lze vynechat)
pár malin
Postup
- Na pánvičce na mírnějším plameni rozehřejte kokosový olej nebo ghí.
- Smíchejte kokos s ořechy, přidejte skořici a xylitol.
- Přemístěte ořechy na pánvičku, na mírném plameni je nechte prohřát a občas promíchejte (avšak dejte pozor, ať je nepřepálíte)!
- Podávejte teplé, posypané chia, dýňovými a konopnými semínky, ozdobené malinami, s pár lžičkami řeckého jogurtu.
27