Jo jo, já vim. Prokoukli jste mě! Není to žádná pizza, je to omeleta. Ale! Vsadím se, že vám bude chutnat o kus víc, když ji budete snídat s vědomím, že jíte pizzu než jen „obyčejnou“ omeletu. 🙂 Navíc, když si jí ozdobíte jako pizzu, tak už nikdo nemůže říct ani slovo.
Hlavně je hrozně dobrá, a i když jí snídám s menší obměnou už nějaký ten pátek, tak mě zatím ani trošku neomrzela. Přísahám! Tahle pizza, nebo chcete-li omeleta, chutná ještě daleko víc vychlazená. Můžete si jí proto udělat dvojité množství, půlku si dát snídani a půlku si v lednici nechat na později (nebo si jí vzít k svačině). Skvělá je také na cesty, do auta nebo klidně i do letadla. Vyzkoušeno! 🙂
Ingredience
1 lžíce ghí
3 vejce
pár lístků čerstvého špenátu,
100g nakrájených krůtích prsou
5-8 nakrájených černých oliv
2-3 sušená rajčata
1/2 papriky
1 menší rajče
20g kozího sýra
30g strouhaného parmazánu
pár lístků čerstvé bazalky
himlájská sůl
pepř
Postup
- Vejce vyklepněte do misky a prošlehejte vidličkou.
- Rajče, olivy a papriku nakrájejte na slabší plátky, krutí maso a kozí sýr na menší kostičky.
- Na pánvičce s rozehřátým ghí osmahněte krutí prsa, přidejte olivy, část špenátu a osmahněte společně s masem.
- Poté pánev odstavte z plamene, k vejcím přidejte část parmazánu, trochu soli a pepře a vzniklou směs do ní vlijte.
- Pizzu ozdobte rajčaty, olivami, paprikou, zbytkem špenátu a kozím sýrem a na mírném plameni pod pokličkou pečte 8-10 minut, tak aby i prostředek pizzy dobře zatuhl.
- Občas pizzu zkontrolujte, zda se spodek nepřipéká a popř. snižte plamen.
- Hotová pizza by měla být po okrajích nazlátlá a uprostřed ztuhlá. Před podáváním posypte nasekanou bazalkou a zbytkem parmazánu.