Cukrfree dobrota pro všechny milovníky krupicové kaše!

Ačkoli jsem během těhotenství netrpěla žádnými šílenými chutěmi, překvapilo mě (a to zejména v prvním trimestru), že jsem měla chutě na jídla ze školní jídelny, která jsem jedla jako malá. 😊 Jednou po cestě na Šumavu jsem dostala skvělý nápad a našla si jídelníček naší staré jídelny a inspirovala se tam různými dobrotami z dětství. Ty jsem si pak dávala v cukrfree verzi.

Teď jsem v osmém měsíci a po dlouhé době mě zase popadla chuť na jedno jídlo z dětství – krupicovou kaši!🥰 Jak jsem si už nespočetněkrát ověřila, obiloviny mi nedělají dobře a tak se jim (až na občasný kváskový chleba z Etapy či velmi výjimečnou kváskovou pizzu z Amuni) vyhýbám. Proto jsem si připravila bezobilnou kokosovou verzi krupicové kaše a byla od té originální skoro k nepoznání 🙂 jedná se o upravený recept z mé první kuchařky, který pro vás přidávám i sem🥥. Jeho hlavní ingrediencí je kromě kokosové mouky i mouka z nezralých banánů.

Tahle mouka se od té klasické ze zralých banánů liší tím, že obsahuje vysoké množství rezistentních škrobů, které jsou potravou pro náš střevní mikrobiom. Vyrábí se ze zelených nezralých banánů a má neutrální chuť, takže se hodí jak na sladké, tak slané pokrmy. S moukou se pracuje skvěle a palačinky z ní byly jedna báseň (s ořechovými moukami nebo s kokosovou se mi nikdy takové nepovedly).

Mouka je přirozeně bez lepku, vyrobena pouze z jedné vysoce kvalitní složky – z nakrájeného, u​​sušeného a na prášek rozemletého bio zeleného banánu. Je bez sladidel, konzervantů, přidaného cukru a jiných zbytečně přidaných látek.

 

Ingredience

2 lžíce kokosové mouky

2 lžíce sušeného kokosového mléka

1 hrnek mléka (klasické nebo rostlinné podle vaší preference)

1 lžíce mouky z nezralých banánů

vanilkový extrakt nebo mletá vanilka

1 žloutek

Na servírování:

rozehřáté máslo, skořice

 

Postup

V menším kastrůlku smícháme kokosovou mouku, sušené kokosové mléko, mouku z nezralých banánů, vanilku a mléko a na vyšším plameni za stálého míchání zahříváme. Jakmile začne směs houstnout, snížíme plamen a vmícháváme do kokosové kaše žloutek. Poté opět na středním plameni zahříváme a mícháme dokud nám kaše nezhoustne. Přendáme do misky, zalijeme máslem a posypeme skořicí a podáváme.

Tip: místo mouky z nezralých banánů můžete použít i klasickou banánovou mouku, jen bude kaše sladší. Narozdíl od kaše pouze z kokosové mouky, tahle neškrábe v krku, ani trošku! 🙂

Dosladit také můžete troškou xylitolu.

 

Dobrou chuť! 🙂 🌸

 

Vaše

 

 

 

85

Podobné články

Odpovědět

Váš email nebude publikován. Required fields are marked *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..