Pizzový lilečky (nebo lilkový pizzičky) jsou jedno z těch jídel, který dělam poměrně často, a který snim dřív než se mi je povede vyfotit, proto se na blogu objevují až teď a musím říct, že jsem měla zase co dělat, abych se udržela!
Ingredience
1 větší lilek
1/2 hrnku rajčatového pyré
sýr mozzarella
1 větší rajče nebo pár cherry rajčátek
1/2 hrnku strouhaného parmazánu
prosciutto (pár plátků)
lístky čerstvé bazalky
2 stroužky česneku
himalájská sůl
pepř
ghí
olivový olej
Postup
- Troubu předehřejeme na 180°C.
- Lilek nakrájíme podélně na 1,5 cm silné plátky.
- Na pánvi rozehřejeme ghí a na mírném plameni lilky 3-4 minuty restujeme.
- Mezitím nasekáme česnek, který poté vmícháme do rajčatového pyré.
- Orestované lilky vyskládáme na plech vyložený papírem na pečení a postupně na něj klademe jednotlivé vrstvy tak, že první je vrstva rajčatového pyré, následně sýr, prosciutto a rajčata.
- Poté lilky vložíme do trouby a pečeme 10 – 15 minut.
- Hotové lilky osolíme, opepříme, posypeme čerstvou bazalkou, pokapeme olivovým olejem a ihned podáváme.
51