Cukrfree.cz
  • Recepty
    • Hlavní jídla
    • Dezerty
    • Saláty
    • Polévky
    • Pomazánky
    • Předkrmy
    • Nápoje
    • Základní
    • Vánoce
  • Blog
  • O mně
  • Shop
  • Online Program
FacebookInstagram
Cukrfree.cz
Cukrfree.cz
  • Recepty
    • Hlavní jídla
    • Dezerty
    • Saláty
    • Polévky
    • Pomazánky
    • Předkrmy
    • Nápoje
    • Základní
    • Vánoce
  • Blog
  • O mně
  • Shop
  • Online Program

Dort

19. 07. 2015

Janina Černá

Jmenuju se Janina a jsem jednou pro vždy cukrfree.

  • Facebook
  • Instagram
Předchozí článek

Nejlepší narozeninový dort na světě

Přečíst

O mně

About Me

Jmenuju se Janina a jsem jednou pro vždy cukrfree. Můj příběh →

    Instagram

    Ve virtuálním světě poslední dobou moc aktivn Ve virtuálním světě poslední dobou moc aktivní nejsem, za to v tom reálném máme veselo! 😁🐻‍❄️👶🏼. Krásné a klidné Velikonoce přejeme 💚
    Už od malička jsem zbožňovala návštěvy u te Už od malička jsem zbožňovala návštěvy u tety, která měla slepičky. Při každé návštěvě jsem jako první běžela do kurníku, jestli tam náhodou slepička nenechala vajíčko. Většinou tam na mě alespoň jedno čekalo, ale párkrát jsem se nechala napálit a donesla tetě umělé vajíčko ať mi z něj umíchá vajíčka 😄. Od té doby jsem si přála mít slepičky, ale panelákový byt v Mostě pro to nebyl úplně ideálním místem. Teď, když jsme na Šumavě, si svůj sen konečně začínám plnit a sháním informace o tom, jak slepičkám připravit co nejlepší podmínky. Na radu jsem se zeptala i vás a reakcí přišlo hodně, proto info sdílím i zde. My nejspíš zvolíme zděnou variantu, ale ještě předtím se zkusíme poradit s někým z místních, kteří mají zkušenost s chovem slepiček v šumavských podmínkách 🙂 tady je info, které jste se mnou sdíleli:
🐓nedoporučujete mít kohouta, kvůli tomu, že jsou velmi agresivní a napadají i lidi🙈
Co se týče kurníku tak se většina z vás shodla na tom, že:

🐓Levné prefabrikáty jsou nekvalitní a nic nevydrží, vyplatí se proto buď investovat do kvalitnějšího kurníku nebo si nechat kurník vyrobit. Jako nejlepší možnost se zdá být kurník zděný.

Z těch, které jste doporučovali:

🐓Lukášovy kurníky - bohužel kvůli velkému vytížení je velmi dlouhá čekací doba- cena kolem 20 tis.korun
🐓Kokobox.cz - druhý nejdoporučovanější, kurník i s voliérou začíná na 38.900 korun
🐓Magni animi - kurníky se samozavíracími dvířky - od 25.200 korun. Kurníky jsou vyrobeny z žárově pozinkovaného plechu s lakem, zateplené PUR pěnou s dřevěným rámem. Slepičkám je v nich dobře v létě i v zimě, díky samozavírači dvířek jsou samoobslužné. Použitý materiál je nehostinný vůči slepičím parazitům.
🐓Nejideálnější je podle vás postavit zděný, kde se oproti těm dřevěným tolik nelíbí čmelíkům - paraziti sající krev slepicím.

🐓Dále doporučujete aby byl kurník nad zemí kvůli myším a také vlhkosti.

🐓Je potřeba zabezpečit výběh tak, aby k slepičkám nemohli lišky a kuny, případně dravci, kterých je zrovna u nás opravdu hodně

🐓Vy, kteří jste si kurníky s voliérou stavěli sami, jste náklady vypočítali na 15-30tis.korun se vším všudy

🐓pro více info - FB skupina Zdravá slepice
    Tradiční vánoční speciál Cukrfree podcastu j Tradiční vánoční speciál Cukrfree podcastu jsme s Adamem sice nestihli, za to jsme pro vás natočili díl o naší cestě k miminku a o domácím porodu. Podcast jsme vydali symbolicky na naše 16. výročí, a tak je to vlastně hezké poohlédnutí za tím, jakou nádhernou cestu jsme spolu zatím ušli a jak dokonalá bytost může vzniknout z jednoho doučování fyziky :). Cílem podcastu určitě není to, aby od teď všichni rodili doma, ale pochopení toho, proč to pro někoho může být dobrá volba. Zároveň věřím, že každá žena si zažije přesně takový porod, jaký si zažít potřebuje, ať už je to doma, v autě nebo v porodnici. Zajímavý je podle mě i pohled Adama na přípravu a roli muže u porodu, kterou zvládl na jedničku. Tak vám přejeme příjemný a snad i užitečný poslech našeho společného rozhovoru 🤍 

PS: pod videem na YouTube najdete všechny mé tipy ohledně těhotenství, porodu a šestinedělí včetně odkazů a kontaktů🙏🏼

#cukrfreepodcast
    Včera se nám konečně s Adamem podařilo natoč Včera se nám konečně s Adamem podařilo natočit podcast o naší cestě k Benjaminovi a o domácím porodu. Když dnes ráno Ben spinkal, zkráceně jsem sepsala i svůj porodní příběh, který bych tu ráda sdílela. Předem upozořnuji, že si rozhodně nemyslím, že domácí porod je vhodný pro každého, a že by si každý, kdo o něm přemýšlí měl najít co nejvíce informací a individuálně zvážit rizika. Já jsem přesvědčená, že v našem případě byl domácí porod ten nejlepší způsob, jak jsem mohla našeho syna přivést na svět. Vše, co tomu předcházelo, jak jsme se připravovali, a více podrobností, si budete moci poslechnout v podcastu, který vyjde tento týden. A tady už je náš  porodní příběh. 🤍🥰➡️

#homebirth #domaciporod
    Tady je nám nejlíp 🤍 #sumava Tady je nám nejlíp 🤍 #sumava
    Včera to byly tři týdny. Tři týdny té nejopr Včera to byly tři týdny. Tři týdny té nejopravdovější lásky a vděčnosti střídající se s tím největším strachem, slzami a únavou. Vždy jsem se bála porodu a snažila se na něj co nejlíp připravit, ale to, co následuje potom, je podle mě ještě náročnější než celý porod. Tedy alespoň pro mě. Těch jednadvacet dní uteklo jak voda, zároveň se toho událo tolik, že jsem to jen stěží stíhala zpracovávat. Hodně krásných chvil, ale i hodně náročných. Snad k nám druhá půlka šestinedělí bude trošku přívětivější (první rýmičku a taky jízdu záchrankou už máme za sebou). Jedno je jisté, milovat už nepřestanu, ale bát se asi taky ne. 🤎#sestinedeli #materstvi #benjamin
    Follow on Instagram
    This error message is only visible to WordPress admins
    There has been a problem with your Instagram Feed.

    Facebook

    Facebook

    Nejnovější články

    • Dezerty, Snídaně, Superfoods
      Růžové palačinky
      28. 03. 2022
    • Dezerty
      Mecháček
      18. 03. 2022
    • Dezerty, Vánoce
      Nejlepší perník
      02. 12. 2021
    • Vánoce
      Speculaas
      28. 11. 2021

    Cukrfree Shop

    FacebookInstagram
    HledatSubscribe
    Ve virtuálním světě poslední dobou moc aktivn Ve virtuálním světě poslední dobou moc aktivní nejsem, za to v tom reálném máme veselo! 😁🐻‍❄️👶🏼. Krásné a klidné Velikonoce přejeme 💚
    Už od malička jsem zbožňovala návštěvy u te Už od malička jsem zbožňovala návštěvy u tety, která měla slepičky. Při každé návštěvě jsem jako první běžela do kurníku, jestli tam náhodou slepička nenechala vajíčko. Většinou tam na mě alespoň jedno čekalo, ale párkrát jsem se nechala napálit a donesla tetě umělé vajíčko ať mi z něj umíchá vajíčka 😄. Od té doby jsem si přála mít slepičky, ale panelákový byt v Mostě pro to nebyl úplně ideálním místem. Teď, když jsme na Šumavě, si svůj sen konečně začínám plnit a sháním informace o tom, jak slepičkám připravit co nejlepší podmínky. Na radu jsem se zeptala i vás a reakcí přišlo hodně, proto info sdílím i zde. My nejspíš zvolíme zděnou variantu, ale ještě předtím se zkusíme poradit s někým z místních, kteří mají zkušenost s chovem slepiček v šumavských podmínkách :) tady je info, které jste se mnou sdíleli:
🐓nedoporučujete mít kohouta, kvůli tomu, že jsou velmi agresivní a napadají i lidi🙈
Co se týče kurníku tak se většina z vás shodla na tom, že:

🐓Levné prefabrikáty jsou nekvalitní a nic nevydrží, vyplatí se proto buď investovat do kvalitnějšího kurníku nebo si nechat kurník vyrobit. Jako nejlepší možnost se zdá být kurník zděný.

Z těch, které jste doporučovali:

🐓Lukášovy kurníky - bohužel kvůli velkému vytížení je velmi dlouhá čekací doba- cena kolem 20 tis.korun
🐓Kokobox.cz - druhý nejdoporučovanější, kurník i s voliérou začíná na 38.900 korun
🐓Magni animi - kurníky se samozavíracími dvířky - od 25.200 korun. Kurníky jsou vyrobeny z žárově pozinkovaného plechu s lakem, zateplené PUR pěnou s dřevěným rámem. Slepičkám je v nich dobře v létě i v zimě, díky samozavírači dvířek jsou samoobslužné. Použitý materiál je nehostinný vůči slepičím parazitům.
🐓Nejideálnější je podle vás postavit zděný, kde se oproti těm dřevěným tolik nelíbí čmelíkům - paraziti sající krev slepicím.

🐓Dále doporučujete aby byl kurník nad zemí kvůli myším a také vlhkosti.

🐓Je potřeba zabezpečit výběh tak, aby k slepičkám nemohli lišky a kuny, případně dravci, kterých je zrovna u nás opravdu hodně

🐓Vy, kteří jste si kurníky s voliérou stavěli sami, jste náklady vypočítali na 15-30tis.korun se vším všudy

🐓pro více info - FB skupina Zdravá slepice
    Tradiční vánoční speciál Cukrfree podcastu j Tradiční vánoční speciál Cukrfree podcastu jsme s Adamem sice nestihli, za to jsme pro vás natočili díl o naší cestě k miminku a o domácím porodu. Podcast jsme vydali symbolicky na naše 16. výročí, a tak je to vlastně hezké poohlédnutí za tím, jakou nádhernou cestu jsme spolu zatím ušli a jak dokonalá bytost může vzniknout z jednoho doučování fyziky :). Cílem podcastu určitě není to, aby od teď všichni rodili doma, ale pochopení toho, proč to pro někoho může být dobrá volba. Zároveň věřím, že každá žena si zažije přesně takový porod, jaký si zažít potřebuje, ať už je to doma, v autě nebo v porodnici. Zajímavý je podle mě i pohled Adama na přípravu a roli muže u porodu, kterou zvládl na jedničku. Tak vám přejeme příjemný a snad i užitečný poslech našeho společného rozhovoru 🤍 

PS: pod videem na YouTube najdete všechny mé tipy ohledně těhotenství, porodu a šestinedělí včetně odkazů a kontaktů🙏🏼

#cukrfreepodcast
    Včera se nám konečně s Adamem podařilo natoč Včera se nám konečně s Adamem podařilo natočit podcast o naší cestě k Benjaminovi a o domácím porodu. Když dnes ráno Ben spinkal, zkráceně jsem sepsala i svůj porodní příběh, který bych tu ráda sdílela. Předem upozořnuji, že si rozhodně nemyslím, že domácí porod je vhodný pro každého, a že by si každý, kdo o něm přemýšlí měl najít co nejvíce informací a individuálně zvážit rizika. Já jsem přesvědčená, že v našem případě byl domácí porod ten nejlepší způsob, jak jsem mohla našeho syna přivést na svět. Vše, co tomu předcházelo, jak jsme se připravovali, a více podrobností, si budete moci poslechnout v podcastu, který vyjde tento týden. A tady už je náš  porodní příběh. 🤍🥰➡️

#homebirth #domaciporod
    Tady je nám nejlíp 🤍 #sumava Tady je nám nejlíp 🤍 #sumava
    Včera to byly tři týdny. Tři týdny té nejopr Včera to byly tři týdny. Tři týdny té nejopravdovější lásky a vděčnosti střídající se s tím největším strachem, slzami a únavou. Vždy jsem se bála porodu a snažila se na něj co nejlíp připravit, ale to, co následuje potom, je podle mě ještě náročnější než celý porod. Tedy alespoň pro mě. Těch jednadvacet dní uteklo jak voda, zároveň se toho událo tolik, že jsem to jen stěží stíhala zpracovávat. Hodně krásných chvil, ale i hodně náročných. Snad k nám druhá půlka šestinedělí bude trošku přívětivější (první rýmičku a taky jízdu záchrankou už máme za sebou). Jedno je jisté, milovat už nepřestanu, ale bát se asi taky ne. 🤎#sestinedeli #materstvi #benjamin
    V teple a bezpečí našeho domova přišel 9.1.20 V teple a bezpečí našeho domova přišel 9.1.2022 na svět náš syn Benjamin 🤍
    Ještě předtím, než jsem vůbec začala přemýšlet o tom, že bych někdy byla těhotná, jsem objevila těhotenskou bolu. Jedná se o šperk, který tradičně nosily těhotné ženy v Indonesii a Mexiku po dobu těhotenství jako způsob propojení se s miminkem. Při pohybu vydává bola jemňoučké cinkání, které uklidňuje jak maminku, tak miminko v bříšku. Údajně má pomáhat i k tomu, aby se miminko správně v bříšku natočilo právě za zvukem rolničky. Po narození její zvonění miminku připomíná známý zvuk, který ho doprovázel v bezpečí maminčina bříška. Pokud máte v okolí nastávající maminku, kterou chcete potěšit, u těhotenské rolničky určitě nesáhnete vedle. Na eshop nám právě dorazily všechny barvy a druhy těhotenských bol od @iladoparis které jsem si zamilovala (odkaz najdete v bio). Na její zvuk jsem si tak zbykla, že ji snad budu nosit i jako netěhotná 🥰🤍👩🏼‍🍼. #mexicanbola #ilado #bola #pregnancybola #tehotenskarolnicka #9mesicu 
Foto: @lucietheluce 🤎
    Cukrfree perníků najdete na mém blogu několik. Cukrfree perníků najdete na mém blogu několik. Tento je ale podle mě zatím tím nejlepším a nejnadýchanějším, jaký jsem zatím upekla. A samozřejmě vznikl úplnou náhodou, jak už to u mých nejoblíbenějších receptů bývá. Na to, jak se mi v devátém měsící už nechce nic moc dělat, jsem tento perník pekla už třikrát a to je opravdu co říct!🤰🏼 Tak doufám, že vás taky tak nadchne jako mě (a miminko😁).🥰 

Tady je recept:

Těsto

110 g vlašských ořechů
100 g strouhaného kokosu
140 g kešu nebo mandlové mouky
2 lžičky skořice
4 lžíce perníkového koření od Antonína
1 lžíce kakaa
2 lžičky jedlé sody
1 oloupané a nastrouhané jablko (cca 100 g)
1 lžíce kůry z bio citronu
40 g vysokoprocentní čokolády (používám Vivani 92%)
1,5 hrnku hustého kokosového mléka (Wild & Coco)
3 vejce

Poleva

80 g vysokoprocentní čokolady (Vivani 92%)
5 lžic smetany
Kokos na posypání

Cukrfree marmeláda na promazání

Vlašské ořechy vložíme do mixéru společně s kokosem a namixujeme do jemné moučky. Přidáme namleté kešu nebo mandlovou mouku, skořici, perníkové koření, kakao a jedlou sodu a promícháme. Ve vodní lázni zatím rozehřejeme čokoládu. Poté do těsta přidáme jablko a citron a rozehřátou čokoládu a promícháme. Poté vmícháme i kokosové mléko a žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a ten poté opatrně vmícháme do těsta. Troubu předehřejeme na 175°C. Těsto přesuneme do formy na pečení (používám čtvercovou Eaziglide 23x23 cm) a vložíme na 30-35 minut do trouby. Propečenost kontrolujeme špejlí. Doba pečení se může lišit v závislosti na typu trouby. 

Mezitím si připravíme polevu a to tak, že ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu. Do té pak přidáme pět lžic smetany a pouze párkrát promícháme. Jakmile je poleva tuhá, přestaneme míchat jinak hrozí, že se poleva srazí. Pokud se vám poleva srazí, je možné ji zachránit přidáním další 1-2 lžic smetany. Důležité je polevu “nepřimíchat”. 

Hotový perník necháme vychladnout. Nyní máme dvě možnosti - buď perník necháme tak jak je a pouze jej pomažeme polevou a posypeme kokosem nebo jej rozřízneme na dvě půlky, které promažeme marmeládou a položíme na sebe. Vršek pak pomažeme silnější vrstvou polevy a posypeme kokosem. 🤎
#pernik #cukrfreerecept #cukrfree
    Původně jsem plánovala těhotenské focení na Původně jsem plánovala těhotenské focení na pátý měsíc, ale tehdy by nebylo co fotit.😇 Přiznávám, že čekat do 9.měsíce, bylo trošku riskantní, čekání se ale podle mě vyplatilo. Vlastně je pro mě až neuvěřitelné, vidět se na fotkách s bříškem. Celý život jsem vnímala těhotenství jako něco, co se mě netýká, co nechci a ani chtít nebudu. Před necelými dvěma lety jsem začala přemýšlet nad tím, proč to tak mám a chtěla tomu přijít na kloub. Když jsem si minulou zimu myslela, že už to mám zpracované, přišla rána v podobě zamlkého těhotenství, kterou jsem přesně potřebovala, a která mě v tom zpracování si ženství a mateřství posunula mílovými kroky dopředu. Díky tomu budeme už brzy tři a tyhle fotky mi to budou navždy připomínat.❤️ Původně jsme se s @lucietheluce domluvily na 5 fotkách, ale máme jich nakonec o 20 víc, tak se musím hodně držet, abych vás tu s nimi moc nespamovala 😄. Za make up děkuji @esterginger 🤍 Po několika týdnech, kdy jsem byla jen v teplácích a mikině, u kadeřnice naposledy v březnu, to byla příjemná změna. No a díky patří taky @adamdunovsky, že si konečně vzal na sebe něco jiného než kraťasy😄❤️. #9mesicu #pregnancyphotos #9monthspregnant
    Ačkoli jsem během těhotenství netrpěla žádn Ačkoli jsem během těhotenství netrpěla žádnými šílenými chutěmi, překvapilo mě (a to zejména v prvním trimestru), že jsem měla chutě na jídla ze školní jídelny, která jsem jedla jako malá. 😊 Jednou po cestě na Šumavu jsem dostala skvělý nápad a našla si jídelníček naší staré jídelny a inspirovala se tam různými dobrotami z dětství. Ty jsem si pak dávala v cukrfree verzi. Teď jsem v osmém měsíci a po dlouhé době mě zase popadla chuť na jedno jídlo z dětství - krupicovou kaši!🥰 Jak jsem si už nespočetněkrát ověřila, obiloviny mi nedělají dobře a tak se jim (až na občasný kváskový chleba z @etapa_pgfoodies) vyhýbám. Proto jsem si připravila bezobilnou kokosovou verzi krupicové kaše a byla od té originální skoro k nepoznání :) jedná se o upravený recept z mé první kuchařky, který pro vás přidávám i sem🥥

Ingredience

2 lžíce kokosové mouky

2 lžíce sušeného kokosového mléka

1 hrnek mléka (klasické nebo rostlinné podle vaší preference)

1 lžíce mouky z nezralých banánů

vanilkový extrakt nebo mletá vanilka

1 žloutek

Na servírování:

rozehřáté máslo, skořice

Postup
V menším kastrůlku smícháme kokosovou mouku, sušené kokosové mléko, mouku z nezralých banánů, vanilku a mléko a na vyšším plameni za stálého míchání zahříváme.
Jakmile začne směs houstnout, snížíme plamen a vmícháváme do kokosové kaše žloutek.
Poté opět na středním plameni zahříváme a mícháme dokud nám kaše nezhoustne. Přendáme do misky, zalijeme máslem a posypeme skořicí a podáváme. 

PS: kokosovou mouku, sušené kokosové mléko a mletou vanilku seženete na našem eshopu. Na mouku z nezralých banánů stále čekáme. 

Tip: místo mouky z nezralých banánů můžete použít i klasickou banánovou mouku, jen bude kaše o něco sladší.

Dosladit také můžete troškou xylitolu.
    My čtyři 🥰. Půl hodinky od skladu máme tohl My čtyři 🥰. Půl hodinky od skladu máme tohle krásné jezero Großer Arbersee. Na žádné velké túry už se necítím, tak děláme alespoň malé výlety v okolí a vždycky si říkáme, jaké to asi bude až se tu příští rok skutečně budeme procházet ve čtyřech😁💛 #8mesicu #sumava
    Cukrfree.cz
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    © 2019 Cukrfree.cz

    Aby vám už nic neuteklo

    Přihlašte se k odběru emailů a já vám napíšu, když budu mít něco důležitého na srdci.