Jak říká Adam: „Pizza je dobrá vždycky, i když je špatná“. Tyhle mini pizzičky navíc nejsou vůbec špatný, a u nás se po nich jen zaprášilo!

S pizzou ze sýra a mletých mandlí prostě nikdy nesáhnete vedle. Opravdu jsem zatím nepotkala člověka, který by mi řekl, že mu tahle pizza nechutná. Adam si na pizzu většinou dává ještě prosciutto, nebo slaninu a cibuli. Tyhle pizzičky byly ale trošku „lehčí“ a úplně vegetariánský.

Kromě voňavého zeleného pesta na něm totiž najdete pouze a jen lahodná a slaďoučká pečená rajčátka. Spojení chutí je to tak dokonalé, že ani masoužrout Adam nemohl odolat a oblizoval se až za ušima.

Recept na pizzičky je dalším ze série receptů, které vznikly ve spolupráci s Makro. Tentokrát jsme se vydali k jejich dodavateli rajčat, do rodinné farmy Raječek u Brna, kde nám ukázali, jak se taková rajčátka ve sklenících pěstují. Kromě rajčátek pěstují i na polích vedle skleníků salátky, ze kterých jsem připravila také recept, na který se můžete těšit příště.

Kromě receptu pro vás také připravuji povídání o všem, co jsem se na naší rajčato-salátové exkurzi na farmě Ráječek dozvěděla, a že toho nebylo málo! 🙂

No a teď už snad jen italské „Buon appetito!“ a české „Dobrou chuť!“ 🙂

A nezapomeňte, že pizza je vždycky dobrá, i když je špatná! 😛

 

Ingredience

Na 3 mini pizzy

Těsto:

200 g 30% bio eidamu

1 lžíce lučiny

25 g strouhaného parmazánu Metro Chef

Špetka sušené bazalky

Špetka nerafinované mořské soli

80 g mletých blanšírovaných mandlí Metro Chef

1 nastrouhaný stroužek česneku

1 žloutek

 

Pesto:

5 hrstí lístků bazalky Metro Chef

¼ hrnku olivového oleje Metro Chef

2 hrsti kešu ořechů Metro Chef (cca 45 g)

2 stroužky česneku

40 g strouhaného parmazánu Metro Chef

1 lžička šťávy z bio citronu

Nerafinovaná mořská sůl

 

Topping:

500 g koktejlových rajčat Metro Chef z Farmy Raječek

Olivový olej Metro Chef

Nerafinovaná mořská sůl

 

Postup

Troubu předehřejeme na 180°C. Nastrouhaný sýr (eidam a parmazán) vložíme do menšího hrnce, přidáme bazalku, sůl, česnek a lučinu a promícháme. Vzniklou směs za občasného míchání na mírném plameni společně prohříváme. Jakmile se sýr roztaví, přidáme namleté mandle a směs důkladně propracujeme, dokud nám nevznikne těsto. Poté odstavíme hrnec z plamene, přidáme žloutek a opět důkladně propracujeme. Hotové těsto rozdělíme na tři části. Z každé části vytvarujeme kouli, tu poté vložíme mezi dva pláty papíru na pečení a pomocí válečku rozválíme do kruhu o tloušťce cca 0,5 cm. Hotové pláty propícháme vidličkou, vložíme do trouby a pečeme 15–20 minut (podle typu trouby) dozlatova.

Mezitím si připravíme pesto tak, že všechny ingredience vložíme do mixéru a společně promixujeme do hladké hmoty. Hotové pesto přendáme do skleničky.

Rajčata omyjeme, pokapeme olivovým olejem, posolíme a vložíme do trouby a pečeme 30–40 minut, dokud rajčata nezměknou.

Pizzu vytvoříme tak, že hotový korpus potřeme pestem a poklademe pečenými rajčaty. Můžeme ještě zakápnout olivovým olejem a podáváme.

 

Tip:

S těstem je potřeba pracovat rychle a rozválet ho, dokud je stále teplé. S vychladlým těstem se bude špatně manipulovat.

Pokud máte pesto raději řidší, přidejte ještě lžíci olivového oleje.

Dobrou chuť!

Vaše

 

 

215

Podobné články

Odpovědět

Váš email nebude publikován. Required fields are marked *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..