Který recept je jednoznačně tím nejoblíbenějším z celého Cukrfree blogu? No přece Bounty Cake! Jenomže, komu by se chtělo s kokosovým dortem dělat tak často?

Mně teda ne, a taky proto se s vámi chci podělit o recept na kokosové jakoby Bounty tyčinky, které jsem si dřív připravovala hodně často, a které jsou dost dobrou náhradou za o něco pracnější Bounty dort.

Na přípravu polevy jsem použila směs z kokosového oleje a kakaa, ale dá se klidně použít i vaše oblíbená vysokoprocentní čokoláda, kterou rozehřejete ve vodní lázni. Co se tvaru týče, tak se fantazii meze nekladou! 🙂 kromě tyčinek, můžete z kokosu udělat i kuličky nebo kostičky a tak budou akorát do pusy např. jako vánoční (ne)cukroví! 🙂

 

Ingredience

1 hrnek strouhaného kokosu (bio nahrubo strouhaný)

vanilkový extrakt nebo mletá vanilka bourbon

1/3 hrnku kokosové smetany

4 lžíce kokosového oleje

2 lžíce kakaového prášku

 

Postup

  1. Ve středně velké míse smícháme kokos s kokosovou smetanou a vanilkou.
  2. Vzniklou směs poté vložíme na menší prkénko vyložené papírem na pečení a vytvoříme z ní asi 10 cm dlouhou a 2 – 3 cm vysokou placku obdélníkového tvaru, kterou poté vložíme na 2 hodiny do mrazáku.
  3. Čokoládovou polevu připravíme tak, že v menším hrnci na mírném plameni rozehřejeme kokosový olej, poté hrnec odstavíme z plamene, přidáme kakaový prášek a vanilku a směs důkladně promícháme.
  4. Vzniklou polevu necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
  5. Mezitím zmrzlou placku z kokosové hmoty rozkrájíme na jednotlivé tyčinky, které poté namáčíme v čokoládové polevě (je důležité, aby tyčinky byly při namáčení stále zmrzlé).
  6. Poté tyčinky vložíme na 10 – 15 minut do lednice, aby čokoládová poleva ztuhla a následně podáváme.
  7. Tyčinky skladujeme v lednici.

 

72

Podobné články